Hlavní obsah

První pusy, tréninky po smrti táty i loučení s bytem, kde vzniklo album hitů. S Tomášem Klusem v Třinci i v osudových pražských Nuslích

S Tomášem Klusem po místech jeho dětsví a puberty, během rituálů v zákulisí koncertu i v bytě, kde založil rodinu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zpívá, že přišel o tátu a sestru – a tak si stvořil vlastní svět a pravdu hledal v chlastu. Jaký je svět bývalého moderního pětibojaře, ze kterého maminka chtěla mít doktora, sportovci čekali, že bude trenérem a on vystudoval herectví a coby písničkář se stal Zlatým slavíkem?

Článek

Na Třinci každého návštěvníka zaujmou nejdřív komíny ohromných železáren. Tomáš Klus své rodné město připodobňuje ke kulisám román Julese Vernea. „Tamhle v podloubí za rohem si vybavuju první pusy, chodil jsme tudy denně do školy a na tréninky. Jsem dojatej z toho, jak jsem tu dlouho nebyl a vidím, jak to město vzkvétá, je hezčí. Nevadí mi ani, že na plácku, kde stávaly cirkusy, je dneska vlakové nádraží. Knihkupectví zůstalo na svém místě, to je jistota,“ rozplývá se Tomáš na náměstí.

Už tři roky přežívám tátu – a ještě nejsem hotovej chlap. Tomáš Klus o býčí energii, láskách a upřímnosti až brutální

Intimní zpovědi Tomáše Kluse.Video: Seznam Zprávy

Ukáže nám dvůr, kde jako malý drandil s oranžovou tatrovkou, kterou musel mít v osmdesátých letech každý kluk. Před základní školou Dany a Emila Zátopkových přizná, že nejraději měl tělocvičnu a jídelnu. „Vařili tu dobře a hlavně: vždycky byli ochotni přidat,“ pochvaluje si. S láskou vzpomíná i na paní školnici. „Měl jsem s ní nadstandardní vztahy, takže mě pouštěla do školy, hned když jsem přišel z ranního tréninku. Pak jsem byl namachrovanej, že jsem byl ve škole dřív než ostatní,“ vzpomíná Tomáš.

Prodrat se do někdejší první třídy s idolem dívčích srdcí znamená čekat, než se s každou dívenkou s úsměvem vyfotí a podepíše se jí. „Za odměnu“ ho pošleme na kobereček do ředitelny. Co se tam na něj dozvíme? A proč nacvičoval sestavu na fitness show? Co nám pak prozradí jeho trenér moderního pětiboje, který mu v pubertě dělal náhradního tátu za tatínka, o kterého vinou tragické nehody přišel, když mu bylo deset?

Bonus: Podívejte se, jak Tomáš využívá nápady své pětileté dcery, a co štve jeho manželku

V Praze si pak s námi dal Tomáš schůzku v parku na Folimance. Tady, pod Nuselským mostem, totiž několik let bydlel, tady založil rodinu. Dnes se s manželkou Tamarou a dětmi Josefínou, Alfrédem a Jenovéfou do bytu v podkroví přišel podívat naposledy. Když skládáme kamery do auta, přichází nový nájemník a Tomáš mu předává klíče. „Neměli jsme sílu to tu pronajmout a vracet se sem, je čas jít dál. A bydlet se třemi dětmi narozenými během čtyř let ve třetím patře bez výtahu nešlo,“ vysvětluje Tomáš.

I on se dočká překvapení: rozšmodrchání důvodu, proč si jeho dvouapůlletý Alfréd v novoročním videu přál meč a striptýz. Celý pořad s Tomášem Klusem v roli průvodce po jeho osudových místech si můžete pustit v úvodu článku.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:00, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Doporučované