Hlavní obsah

Psi jsou v dočasných péčích často kvůli špatnému zdravotnímu stavu. Jsou ale i případy, kdy je opustí nezodpovědní páníčci

Ráno na gauči.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pes je nejvěrnější přítel. To si myslí i lidé ze stejnojmenné neziskové organizace. Ta zajišťuje dočasnou péči pro pejsky, kteří ještě nenašli toho správného páníčka.

Článek

Psi, kteří neměli v životě štěstí a nenašli svého pána, nemusí nutně žít jen v útulcích. Alternativní variantou je dočasná péče, takzvaná „dočaska”. Tu mimo jiné zajišťuje i nezisková organizace Pes nejvěrnější přítel, která funguje už tři roky. „Vypadá to, že jen zachraňujeme pejsky, ale kolem je spousta administrativy,” popisuje chod organizace Kristina Wurstová. Podle ní je nejdůležitější shánění peněz. Jsou potřeba hlavně proto, aby se pejskům v „dočaskách” poskytla veterinární péče.

Psům se v dočasné péči dostane individuálního přístupu. K rodinám jsou umístěni podle velikosti i stáří. Pejsci se do „dočasky” dostávají z různých důvodů. „Ve většině případů máme pejsky z různých kauz, od starých lidí, kteří se dostanou do domova důchodců. Řešili jsme ale i případy, kdy nám volali z realitky, že mají dům a u něj je pes,” vysvětluje Wurstová. Doplňuje, že často za to, že se majitel psa zbaví, může špatný zdravotní stav zvířete.

Celý pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 6:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované