Hlavní obsah

Jak zvítězit nad řetězovými maily? To ví nový podcast Řetězák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Novinky.cz

Poslouchejte nový podcast serveru Novinky.cz.

Reklama

Zpravodajský server Novinky.cz představil nový podcast Řetězák. Věnuje se tématům, která nezřídka prohlubují mezigenerační spory – obsahu řetězových e-mailů a dezinformacím kolujícím na sociálních sítích.

Článek

Sednete k nedělnímu rodinnému obědu, odpolední kávě nebo si jen telefonujete s prarodiči a zničehonic se ocitáte na tenkém ledě. Na stole je diskuze, jejíž zdroj byste poslali rovnou do spamu nebo do koše, ale vaši starší příbuzní jej dopodrobna pročetli a nevzali jej na lehkou váhu.

Snažíte se vysvětlit, že uvěřili nebezpečným řetězovým a dezinformačním e-mailům, ale na sílu jejich přesvědčení vaše argumenty nestačí.

Co teď? A jak okamžitě poznat, kde končí pravda a začíná lež?

Nejen proto by vás mohl zajímat nový podcast z dílny zpravodajského serveru Novinky.cz. V prvním díle Řetězáku, který už najdete na webu Novinky.cz i v podcastových aplikacích, se moderátor Tony Havlík věnuje logu společnosti Rainforest Alliance. Možná jste o těchto žabkách z obalů potravin, které jsou předmětem rozšířeného hoaxu spojovaného s postupnou otravou populace, slyšeli mluvit i někoho z vašich blízkých.

Foto: Novinky.cz

Role moderátora se ujme Tony Havlík, v minulosti novinář, v současné době tvůrce youtubového pořadu Segment.

„Znáte to, někdo na vás vytáhne konkrétní výrok politika nebo nějaké číslo z prapodivné statistiky a vy stojíte jak opaření a nevíte, co na to říct, protože nejste připraveni. A když řeknete, že je to hloupost, která přišla řetězovým e-mailem, tak to většinou jako argument, proč tomu nevěřit, nestačí,“ říká za tým pořadu redaktor Jakub Štěpánek.

Řetězák bude zdrojem přehledných a ověřených informací, které pomohou v debatách o často šikovně vytvořených hoaxech. Tím se také stává doplňkem k newsletteru Zpravodaj Sherlock Senior, který Seznam.cz několik let připravuje v rámci snahy o edukaci seniorů. Nové díly podcastu budou vycházet vždy před víkendem, tak akorát před rodinným obědem a potenciální výměnou názorů napříč generacemi.

Reklama

Doporučované