Hlavní obsah

Televize Seznam spouští v novém studiu Večerní zprávy

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Moderátorský tým v novém zpravodajském studiu Televize Seznam.

Reklama

Celoplošná plnoformátová stanice Televize Seznam bude od dnešního večera vysílat zpravodajství z nového moderního studia. Zpravodajství získává i zcela novou grafickou a hudební výbavu.

Článek

Televizní zpravodajství internetové jedničky Seznam.cz prochází celkovou proměnou, kromě personálních posil bude tým Večerních zpráv (každý den od 18:25 hodin) vysílat z nového zpravodajského studia postaveného architektem Jaroslavem Holotou.

„Nezávislé a kvalitní zpravodajství je pro nás prioritou, proto jsme se rozhodli k tak výrazné změně. Dnešním dnem tak zpravodajství získává nejenom zcela novou znělku a grafickou i hudební výbavu, ale díky spolupráci s renomovanými odborníky na návrh a realizaci televizních studií i nové zpravodajské studio, které odpovídá stále se zvyšujícím technickým nárokům v rámci televizního vysílání,“ říká ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Přenést pestrost velkých studií do menšího prostoru v kancelářské budově, to byla největší výzva pro tvůrce nového studia Televize Seznam.

„Hledali jsme optimální tvarové, barevné a technologické varianty vybavení studia, abychom docílili lepší komunikace s diváky skrze jeho vizuální stránku a využili nové technologické možnosti,“ vysvětluje scénograf a architekt studia Jaroslav Holota.

„Bylo pro nás výzvou přenést vizuální pestrost velkých studií do menšího prostoru v kancelářské budově,“ řekl Michal Pokľuda z firmy Showtacle, zabývající se návrhem a instalací efektového osvětlení televizních studií. „Televizní studio bylo primárně navrženo pro zpravodajství Televize Seznam, kdy jednou ze zásadních vlastností dispozice studia je jeho vizuální flexibilita při jednotlivých relacích, a proto je podstatné, aby se vizuál studia dal rychle a jednoduše měnit. Tomu značně dopomáhá velký LED horizont v pozadí studia, který umožňuje zobrazovat libovolný statický či video motiv korespondující s danou relací.“

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

„Každá zpráva bude nyní vizuálně jedinečná a vytvoří na obrazovce individuální atmosféru,“ říká Petr Černý, TV Art Director Seznam.cz.

Současně s novým studiem získaly Večerní zprávy i novou grafickou a hudební výbavu, včetně úvodní znělky. „Grafickou výbavu Večerních zpráv jsme pojali tak, aby korespondovala se studiem a co nejlépe využila jeho nových zobrazovacích možností. Každá zpráva bude nyní vizuálně jedinečná a vytvoří na obrazovce individuální atmosféru,“ říká Petr Černý, TV Art Director Seznam.cz.

Ve studiu Večerních zpráv usednou vždy dva moderátoři.

„Není podstatné, jestli se vedle sebe posadí dvě ženy, nebo dva muži, jsme v roce 2022. Prioritou je, abychom ve studiu měli skutečné novináře a lidi s přesahem. Moderátory, u kterých víte, že rozumí tomu, co říkají,“ říká Pavel Cyprich, šéfredaktor televizního zpravodajství.

Poznámka: Společnost Seznam.cz je vydavatelem Seznam Zpráv.

Reklama

Související témata:

Doporučované