Hlavní obsah

Vydechněte si. Seznam Zprávy připravují nový podcast o duševním zdraví

Foto: Jakub Viliš, Seznam Zprávy

První díl podcastové série Výdech vychází ve čtvrtek 29. září.

Reklama

Článek

V nové podcastové sérii o duševním zdraví se ptáme psychoterapeutů a odborníků, jak zvládat současné výzvy a zachovat klidnou hlavu.

Podcastem Výdech provází novinářka Šárka Kabátová, kterou ze Seznam Zpráv znáte díky reportážní sérii My nebo pravidelným glosám.

„Duševní potíže jsou celospolečenský problém a lidé se stále zdráhají o nich mluvit. V našem povídání s odborníky ze světa psychologie proto nabídneme takovou mentální krabičku poslední záchrany. Slovo poslední bych ale klidně nahradila slovem preventivní. Kromě toho, že pomůžeme se v našich pocitech zorientovat, nabídneme i rady, jak si vydechnout,“ říká Kabátová.

První díl podcastové série Výdech vychází ve čtvrtek 29. září – na otázky, jak zvládat úzkost ze společenských a ekonomických krizí, bude odpovídat Miroslav Světlák, přednosta Ústavu psychologie a psychosomatiky Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

„Po vypuknutí pandemie jsem si všímala, kolika lidem v mém okolí se zhoršilo psychické zdraví. Zarazilo mě, jak silně funguje, když se k běžným osobním problémům přidají strasti z toho, co všechno se kolem nás odehrává. Sama jsem to nejvýrazněji pocítila po útoku Ruska na Ukrajině,“ dodává moderátorka.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Moderátorka nové série Výdech Šárka Kabátová.

V dalších dílech se dotkne také tématu dezinformací v rodině, jak se nenechat semlít péčí o děti a staré rodiče zároveň nebo koho a proč se dotýká environmentální žal.

Podcast Výdech můžete odebírat už teď na platformě Podcasty.cz, Apple Podcasts, Spotify a ve všech dalších podcastových aplikacích.

Chceme využít také vaše příběhy a dotazy. Pište je na e-mailovou adresu vydech@sz.cz.

Za úvodní konzultace děkujeme serveru Psychologie.cz a jeho šéfredaktorovi Janu Majerovi.

Reklama

Doporučované