Hlavní obsah

Ředitel Uberu po šesti měsících rezignoval, s kulturou firmy se nedokázal sžít

Ředitel Uberu Jeff Jones rezignoval po šesti měsících ve funkci.Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Hlavním úkolem Jeffa Jonese bylo vylepšit obraz společnosti před veřejností. To se mu ale příliš nedařilo - mimo jiné i kvůli skandálům, kterým firma čelí.

Článek

Pouhých šest měsíců vydržel Jeff Jones ve vedení společnosti Uber. Agentura Reuters citovala jeho prohlášení: „Přišel jsem do Uberu kvůli jeho poslání a kvůli výzvě, jakou představovalo budování vyspělé a úspěšné globální společnosti. Nyní je však zřejmé, že přesvědčení a přístup k vedení, které provázely mou kariéru, nejsou v souladu s tím, co jsem viděl a zažil v Uberu. Jako ředitel firmy nemohu pokračovat."

Mluví se ale i o tom, že Jonesův odchod zapříčinila řada skandálů, se kterými se Uber v poslední době potýká. Jones byl najat, aby vylepšil obraz startupu, jenž má pověst agresivní, nesmlouvavé a dravé společnosti.

Společnost čelí například obvinění několika řidičů a dalších zaměstnanců ze sexuálního obtěžování. Mimo to vyšlo také najevo, že lidé z Uberu pomocí dat z aplikací sledovali celebrity nebo známé politiky a informace předávali tisku. Někteří sledovali také svoje bývalé partnery.

Personalisté Uberu odmítli řešit sexuální obtěžování, pomohlo až prohlášení na blogu.

Tisk také řešil hádku spoluzakladatele Uberu Travise Kalanicka s jedním z řidičů, který s ním chtěl při jízdě prodiskutovat pracovní podmínky.

Zmíněné skandály stály jednu z funkcí i Kalanicka - odešel z poradní skupiny, již dal dohromady americký prezident Donald Trump.

Reklama

Související témata:

Doporučované