Hlavní obsah

Ředitel United Airlines po incidentu v letadle nerezignuje. „Firmu dělám lepší," tvrdí

Ředitel United Airlines nerezignuje.

 

Reklama

Oscar Munoz i přes vlnu kritiky sdělil pro televizi ABC, že rezignovat nehodlá. Muž, který byl z letadla vyvlečen, je teď v nemocnici.

Článek

I přes obrovské problémy firmy United Airlines, které se týkají pondělního incidentu s vyvlečeným mužem z letadla, řekl ředitel společnosti Oscar Munoz v rozhovoru pro televizní stanici ABC, že nebude rezignovat na svoji funkci.

„Odstupovat nebudu, byl jsem najat, abych udělal firmu United lepší. Což jsem také dělal a dělat budu i nadále,” tvrdí Munoz.

Akcie United Airlines klesly v úterý o 20 miliard korun. Stalo se tak po události, kdy zaměstnanci firmy vyvlekli cestujícího Davida Daa z letadla a zranili ho přitom. Dao je devětašedesátiletý lékař pocházející z Kentucky. Momentálně se léčí v nemocnici v Chicagu. Šéf letecké společnosti Oscar Munoz pak postup pracovníků označil za správný.

Proleťte se na přátelské obloze.

Lidé začínají volat po bojkotu letecké společnosti. „Jen se podívám na video zachycující vyvlečení a už se ve mně vaří krev, už nikdy nepoletím s United Airlines," přislíbil Anh Trang Khuya, jeden ze sabotérů. Na Facebooku vznikla stránka Boycott United Airlines a na Twitteru se šíří příspěvky se stejnojmenným hastagem.

Objevily se zde také fotografie parodující celý incident.

Reklama

Související témata:

Doporučované