Hlavní obsah

Ředitelka obchodní akademie, kvůli níž studenti vyšli do ulic, rezignovala

Ředitelka z Rakovníka podala rezignaci telefonátem.

 

Reklama

Ředitelka Masarykovy obchodní akademie podala k 1. září rezignaci. Informaci Seznamu potvrdil radní Středočeského kraje pro školství Jan Skopeček.

Článek

Ředitelka obchodní akademie v Rakovníku Radka Soukupová rezignovala. Poté, co během svého působení vyhodila několik pedagogů pro nadbytečnost, se proti ní vzbouřili studenti a před koncem školního roku vyšli na protest do ulic. Na místo dorazil i radní Středočeského kraje pro školství Jan Skopeček, který vypjatou situaci s ředitelkou školy řešil. Ředitelka se tehdy ve funkci rozhodla setrvat.

Radní Skopeček nyní Seznamu potvrdil, že Soukupová nakonec podala rezignaci.

Radka Soukupová do vedení školy nastoupila po konkurzu před dvěma lety. Už tehdy zjitřil vztahy na obchodní akademii fakt, že neobstála v prvním kole konkurzu, v němž rozhodovali odborníci, a dostala své místo teprve v kole druhém, kdy do výběru jako zřizovatelé promluvili středočeští krajští politici - v té době sociální demokraté a komunisté.

Pod vedením nové ředitelky přišla pak řada změn, které se nesešly s podporou studentů ani řady pedagogů. Výpověď dostal už loni například jediný vyučující maturitního předmětu Informační a komunikační technologie.

„Postupem roku se ze školy začala vytrácet radost, přátelská atmosféra a chuť do vzdělání. Začala také hodně rychle ztrácet své dobré jméno, kvalitní výuku. Co je nejhorší, začala ztrácet i kvalitní kantory,” uváděli studenti na stránkách protestní akce.

Na mysli měli například to, že letos na konci května podala sama výpověď jediná aprobovaná učitelka matematiky, která ve škole učila od roku 2003.

Reklama

Doporučované