Hlavní obsah

Ředitelka ostravské ZŠ vítá zpřísnění opatření, ale upozorňuje na agresi rodičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Pro rodiče je domácí výuka potomků často problém.

Reklama

Ředitelka ZŠ Ostrčilova v Ostravě Lenka Lednická doufá, že rozsáhlá omezení donutí lidi, aby konečně začali dodržovat opatření tak, aby se posléze vše mohlo začít vracet do normálu.

Článek

Škola už podle ní se změnou seznámila rodiče a učitelé jsou od pondělí i v nejnižších ročnících připraveni znovu obnovit distanční výuku. Upozornila rovněž, že v posledních dnech musela škola řešit narůstající agresivitu a výpady rodičů. Důvodem sporů bylo třeba povinné nošení respirátorů.

„Nepříjemné to je asi pro všechny, ale unavují mě e-maily rodičů, kteří mi píšou a situaci přirovnávají ke genocidě či k Osvětimi,“ uvedla. „Je to všude kolem nás. Týká se to mých kolegů, které to ohrožuje. Každý už zná někoho, komu někdo umřel nebo má nějaké důsledky této nemoci. I díky tomu, že jsme bilingvní škola, tak člověk porovnává celý svět. Díváme se na Británii, Německo, Itálii, prostě jak to funguje po celém světě. Všude jsou nespokojení lidé… Akorát teda mám pocit, že dodržování pravidel v rámci České republiky je naprosto tristní,“ míní Lednická.

Podle ní tak škola v mnoha ohledech nyní vychovávala i některé rodiče, na které se snažila apelovat, aby opatření dodržovali a situaci nebagatelizovali. V tomto týdnu se vyskytlo několik hádek, kdy agresivní rodiče vešli do školy bez ochrany. V mateřské školce dokonce zvažovali asistenci policie, protože rodiče sprostě nadávali zaměstnancům.

Na změnu je škola však připravena. Ředitelce se však nelíbí způsob, jakým vláda opatření uvádí do chodu. Změny se podle ní dějí téměř ze dne na den, což je pro všechny náročné. Přesto zvládli v pátek obeslat rodiče a veškerá výuka od pondělí pojede tak, jak jela už na podzim. Škola půjčuje zájemcům i tablety a chystá se na očkování pedagogů. Zájem o očkování mezi nimi je. Pokud vyvstanou u někoho obavy, jde většinou o člověka, který má ještě další zdravotní komplikace.

Reklama

Doporučované