Hlavní obsah

Tachov se stává centrem výroby plastových výlisků, haly tam staví dvě firmy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Třináctitisícový Tachov se stává centrem výroby plastových výlisků, nové haly vznikají ve dvou průmyslových zónách na obou koncích města.

Článek

Francouzská nadnárodní skupina Eurostyle Systems bude vyvíjet a vyrábět plastové díly v revitalizovaném průmyslovém parku před vjezdem do města ze strany od Plzně a dálnice D5 v sousedství výrobce dílů Alfa Plastik. Ve druhé industriální zóně na opačné straně města v bývalých kasárnách připravuje stavbu nové haly místní firma Formy, která vyrábí formy na výlisky.

Novou výrobní budovu pro Eurostyle staví pražská nemovitostní skupina URBANITY, která průmyslový areál vlastní. V Tachově chce v nadcházejících třech letech investovat miliardy korun. Urbanity teď podle místostarosty Josefa Horáčka (KSČM) starý areál přestavuje na nové haly.

„Mně se na nich líbí to, že si nejdřív seženou investora a pak teprve staví halu. Teď už tam stojí hrubá stavba nové haly pro francouzskou firmu. Bude to plastikářská firma, která už uzavřela smlouvu s úspěšnou místní firmou Formy Tachov, která vyrábí a opravuje formy na vstřikování výlisků k výrobě přepravek a dílů pro automobilový průmysl,“ uvedl Horáček.

Právě Formy Tachov jsou ve městě druhým silným investorem z oboru. „Firma koupila poslední volný zhruba hektarový pozemek v bývalých kasárnách, chtějí mít vlastní objekt,“ řekl starosta Ladislav Macák (Patrioti Tachova). Stěhují se tam z pronajaté staré haly, která je ve druhé severní zóně na začátku Tachova. Tam se teď podle Horáčka hodně staví a byly zde problémy s vjezdem kamionů a nákladních vozů.

Skupina Urbanity s městem podle Horáčka konzultuje své plány. „Je tam třeba změnit územní plán kvůli přístupové komunikaci a chtějí zvýšit haly, aby se tam vešly portálové jeřáby. Žádali o změnu spolu s ostatními firmami. Zatím se to ještě nevyřešilo. Zastupitelům teď vysvětlují, proč to potřebují,“ uvedl Macák. Kasárna se podle vedení města podařilo úspěšně revitalizovat. „Je tam využité všechno,“ uvedl. Macák pouze lituje, že tehdejší vedení města si nezpracovalo žádnou koncepci území, aby ho rozdělilo na obytnou zónu a na plochy pro průmysl.

Reklama

Doporučované