Hlavní obsah

Chlum u Třeboně koupil zdravotní středisko a chce v něm zachovat služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Chlum u Třeboně na Jindřichohradecku koupil místní zdravotní středisko. V objektu je ordinace praktického lékaře pro dospělé, praktického lékaře pro děti a dorost a rehabilitace.

Článek

Zdravotní středisko patřilo lékařce, která jej Chlumu za sedm milionů korun prodala. Polovinu z částky poskytl Jihočeský kraj. Ve zdravotním středisku zůstávají i nevyužité prostory, kde byly dříve ordinace stomatologie a gynekologie.

„Věříme, že se nám podaří udržet zdravotní péči v obci a časem i zaplnit prázdné prostory. V rámci celkové údržby, modernizace a převážně z hlediska provozního, respektive energetické náročnosti si objekt vyžádá postupně stavební úpravy,“ uvedla starostka Chlumu u Třeboně Jitka Bednářová.

Jihočeský kraj uvolnil peníze na nákup střediska z krajského investičního fondu. Jde o program, který finančně podporuje různé projekty obcí. „Chceme, aby peníze mířily na konkrétní věci pro Jihočechy,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Bednářová řekla, že bez krajské podpory by Chlum u Třeboně nedokázal zdravotní středisko koupit. Objekt by tak zřejmě skončil v soukromých rukách a nový majitel by jej patrně využíval pro komerční účely.

Chlum u Třeboně leží několik kilometrů od rakouských hranic. Žije zde zhruba 2000 obyvatel, v minulosti tu byla největší železárna v kraji. V blízkosti je rybník Hejtman, který je v letních měsících oblíbenou turistickou lokalitou.

Reklama

Doporučované