Hlavní obsah

Otužilci se chystají v jeden čas ponořit do Vltavy a Lipna

Foto: David Neff

Ilustrační foto.

Reklama

Stovky otužilců se chystají v sobotu 5. března na několika místech v okolí Lipenské přehrady ponořit do vody.

Článek

Všichni by se měli koupat v rozmezí jedné hodiny. Stane se tak při zápisu do české knihy rekordů. ČTK to dnes řekl za pořádající Turistický spolek Lipenska Pavel Pechoušek.

Organizátoři plánovali stejnou akci už loni, ale kvůli koronaviru ji nakonec museli zrušit. Místo toho uspořádali víkend, kdy se lidé otužovali napříč celou republikou. „Letos už můžeme bez omezení cestovat, také se ubytovat. Turistický spolek Lipenska může úspěšnou akci zopakovat, tentokrát pod názvem Covide, končíme!. Jedná se o pokus soustředit v jeden den, v jednu hodinu, co nejvíce otužilců, kteří se ponoří do ledové vody řeky Vltavy nebo přehradní nádrže Lipno,“ řekl za Turistický spolek Lipenska Jiří Mánek.

Zájemci se budou organizovaně otužovat 5. března mezi 13:00 a 14:00. Akci budou sledovat komisaři pelhřimovské agentury Dobrý den. Otužilci se mohou koupat na deseti místech - v Nové Peci, Horní Plané, Černé v Pošumaví, Dolní Vltavici, Přední Výtoni, Frymburku, Lipně nad Vltavou, Loučovicích, Vyšším Brodě a v Rožmberku nad Vltavou. V každém místě bude kontaktní osoba, která bude v danou dobu otužilce evidovat.

Před rokem se otužování po celé republice účastnilo na 3000 lidí. „Stejně jako loni chceme dát akcí najevo, že sice máme před nemocí covid-19 respekt, ale těšíme se, až se život vrátí do takzvaných normálních kolejí,“ uvedl Mánek.

Partnerem letošní akce jsou i České dráhy a společnost GW Train, které svými vlaky v den akce dopraví účastníky zdarma z Českých Budějovic, Českého Krumlova, Strakonic, Vimperka a Volar k Lipenské přehradě a zpět.

Reklama

Doporučované