Hlavní obsah

Brno prodá v elektronické dražbě pozemky, chce nejméně 25,5 milionu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Brno hodlá prostřednictvím elektronické dražby prodat pozemky v Bieblově ulici v lokalitě Černá Pole. Součástí jednoho z nich je i bývalá mateřská školka. Nejnižší podání je 25,570 milionu korun.

Článek

Brno použilo elektronickou dražbu poprvé vloni, kdy prodalo dva chátrající domy v centru za 131 milionů korun.

Prodej obou pozemků už dříve schválilo zastupitelstvo. Dražbu zajišťuje městská společnost CD Centrum Coms. „Jedná se o pozemky v místě, kde se ulice Bieblova napojuje na třídu Generála Píky. Z jedné strany sousedí s řadou panelových bytových domů a z druhé strany je stavba užívaná jako sídlo společnosti Elmont Group,“ uvedl radní pro majetek Róbert Čuma (Piráti).

Součástí prodeje je i objekt dnes nevyužívané dvoutřídní mateřské školy. „Z pohledu města se jedná o zbytný nemovitý majetek, pro který nemáme využití. Prodán by měl být ve veřejné elektronické dobrovolné dražbě,“ řekl Čuma. Stejným způsobem chce město prodat nevyužitý dům s pozemky v Hybešově ulici, kde chce získat nejméně 59,4 milionu korun.

Brno loni v první elektronické dražbě vydražilo dva zchátralé bytové domy v ulici Milady Horákové. Vyvolávací cena dvou spojených objektů byla 28,8 milionu korun, v dražbě se ale cena vyšplhala na 131 milionů.

Reklama

Doporučované