Hlavní obsah

Lužánky Brno mají obsazeno 80 procent letních táborů, chystají i pro Ukrajince

Foto: Unsplash.com

Ilustrační foto.

Reklama

Středisko volného času Lužánky v Brně nabízí na letní prázdniny přes 200 příměstských a pět desítek pobytových táborů pro 5000 dětí. Asi 80 procent už je naplněných a zbývá tisícovka míst.

Článek

Tábory mají různé zaměření od sportů přes umění až po malé záchranáře. Novinkou je tábor zaměřený na kovářství nebo tábor ve vile Löw-Beer. Kromě toho středisko chystá tábory i pro děti Ukrajinců, kteří prchají před válkou s Ruskem. Program bude zaměřený na výuku jazyka i aktivity volného času.

Příměstské tábory stojí od 400 do 2500 korun a jsou od jednoho dne až po celý týden. Pobytové tábory stojí od 3000 do 5500 korun. „Pobytové tábory jsou naplánované na Vysočině, na jižní Moravě v okolí Pálavy, v jižních Čechách, v okolí Olomouce nebo v Jeseníkách,“ vyjmenovala mluvčí Kristýna Kolibová. Příměstské tábory se uskuteční na deseti pracovištích v Brně a okolí.

Podle Kolibové je o tábory velký zájem. „Mnohé byly vyprodané hned po spuštění přihlašování v půlce ledna. Pobytové i příměstské máme naplněné zhruba z 80 procent. Zájemci na poslední chvíli ještě místa najdou. Z celkového počtu přes 5000 dětí je zhruba ještě tisícovka míst,“ uvedla Kolibová.

Tábory jsou zaměřené různě od sportovních činností přes tvořivé aktivity, jsou pro divadelníky, filmaře, sochaře, ale i malé záchranáře nebo tanečníky. „Máme i výlety s poznáváním květin, zvířat, technické i chemické nebo vodácké a cyklo tábory,“ uvedla Kolibová. Středisko nabízí i všestranné tábory nebo aktivity s tématy jako Harry Potter, Mimoni nebo Šmoulové. Novinkou jsou netradiční tábory, kde si děti vyzkoušejí kovářství nebo programování, tábor ve vile Löw-Beer nebo tábor divadelní a audiovizuální za kamerou. „Pro ukrajinské děti připravujeme tábory, které budou navazovat na naše adaptační skupiny. Součástí programu bude výuka jazyka, ale především se bude jednat o volnočasové aktivity. Zatím zjišťujeme zájem, ale jsou v plánu,“ dodala Kolibová.

Reklama

Doporučované