Hlavní obsah

V Blansku uzavřou přejezd přes železniční trať na Staré Blansko

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Blansku kvůli přemosťování Svitavy a stavbě podchodu ve středu uzavřou přejezd přes železniční trať na Staré Blansko.

Článek

Pro pěší bude zprovozněný přechod na konci nástupiště, vozy budou dočasně jezdit po objízdné trase přes Olešnou. Blanenská radnice o tom dnes informovala na webu.

Přejezd přes železniční trať se uzavře v 6:00. Pěší se na Staré Blansko nebo do centra města dostanou přes provizorní bezbariérový přechod, který bude na konci nástupiště ve směru na Dolní Lhotu. „Průjezd se uzavírá z důvodu dokončovacích prací v místě samotného přejezdu. Provádět se bude výměna železničního spodku i svršku, kolejí a trolejového vedení. V samotném podchodu se v současnosti dokončuje elektroinstalace výtahů, žulová podlahová krytina, podhledy a dodlážďují se také přístupové chodníky,“ uvedl stavbyvedoucí Tomáš Žák z firmy Firesta. Doplnil, že nový podchod se pro veřejnost otevře v pátek 9. prosince v odpoledních hodinách.

Objízdné trasy pro vozy přes Olešnou budou motoristé využívat do pondělí 19. prosince. V ten den by mělo začít fungovat nové přemostění jako nová spojnice na Staré Blansko. „Na stavbě přemostění jsme dokončili betonáž předpolí na obou březích, v současné době zbývá na obou stranách ještě dokončit napojení mostní konstrukce na stávající vozovky a položení asfaltových vrstev. Budeme také dobetonovávat římsy na obou stranách, poté přijde na řadu také osazení zábradlí,“ popsal stavbyvedoucí firmy Metrostav DIZ Robert Škarecký.

Změny nastanou také v organizaci autobusové dopravy. Po dobu objížďky budou autobusy využívat pouze dvě zastávky ve směru na Olešnou – novou zastávku v ulici Komenského nedaleko rušeného přejezdu a zastávku v Brněnské ulici a budou jezdit podle výlukového jízdního řádu. Svoz odpadu bude beze změny, zajištěna bude také zimní údržba místních komunikací na Starém Blansku.

Na modernizovaný železniční koridor se pak vrátí vlaková doprava od neděle 11. prosince. Nejprve půjde o regionální spoje a rychlíkovou linku R19. Dálková doprava mezi Brnem a Prahou se z odklonu přes Vysočinu vrátí na koridorovou trať podle radnice od poloviny příštího roku.

Reklama

Doporučované