Hlavní obsah

Ve Veselí nad Moravou silničáři dokončili stavbu okružních křižovatek

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku dnes silničáři otevřeli dvě nové okružní křižovatky, které městem provádějí dopravu na vytížených silnicích první třídy 54 a 55.

Článek

Za stavbu zaplatilo Ředitelství silnic a dálnic 45 milionů korun, trvala dva roky.

Vytížený je hlavně severojižní tah od Břeclavi na Přerov, kudy denně projede průměrně 12.000 aut včetně těžké nákladní dopravy. Díky kruhovým objezdům se zvýší bezpečnost v centru města. Silničáři navíc opravili přilehlé ulice Svatoplukovu a Zámeckou. Obě křižovatky byly poměrně nebezpečné a nepříliš praktické. Na několik desítek metrů se totiž obě silnice sjíždějí, než se opět rozdělí, takže zátěž z obou hlavních tahů - jeden je severojižní, druhý západovýchodní - se slévaly do jednoho proudu. „Doplnili jsme cyklopruhy, parkovací zálivy a chodníky s přispěním města,“ řekl ředitel brněnského závodu David Fiala.

Hlavním ulehčením pro centrum Veselí má být ale stavba dálnice D55. Ta bude v nejbližší době dokončená ze severu pouze do Bzence, všechny úseky jsou už rozestavěné, ale pokračování na jih je zatím nejisté. Uleví se tak pouze severní části města.

Při stavbě byl také objeven starý hřbitov, který následně zkoumali archeologové. Zjistili zde dřívější existenci 520 hrobů.

Reklama

Doporučované