Hlavní obsah

Karlovy Vary vybraly 13 návrhů obyvatel, které mají zlepšit vzhled čtvrtí

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary vybraly v akci Čtvrti sobě 13 projektů. Návrhy obyvatel začne město brzy uskutečňovat. Jde o ekvivalent participativního rozpočtu, kdy město vyčlení část rozpočtu a nechá na lidech, aby navrhli jejich využití.

Článek

Pro letošní rok na tyto návrhy vyčlenily Karlovy Vary 5,25 milionu korun, což je 350 tisíc korun na každou z 15 městských čtvrtí.

„Na základě ankety, kterou jsme vyhlásili na začátku roku, se nám sešlo přes 500 návrhů obyvatel na vylepšení v rámci akce Čtvrti sobě. Vybrali jsme 13 projektů, z každé čtvrti jeden. Některé čtvrti návrhy nepodaly, tak tam žádná realizace nebude. Vesměs se to týká veřejných prostranství, sedm z nich budou dětské hřiště, buď nově budované nebo doplněné, aby se zvýšilo jejich využití. Ty zbylé jsou sportoviště nebo například revitalizace parku,“ popsal náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Řada podnětů se týkala stavu komunikací, silnic a chodníků. Na ty ale akce primárně zaměřená nebyla, protože tyto opravy provádí město každoročně.

Podle Trtka byly některé podněty zpracovány velmi důkladně, v podstatě ve formě hotového projektu. Tyto akce je tak možné bez dalších příprav začít hned uskutečňovat. Zejména ve čtvrtích, kde fungují místní spolky, byly návrhy dobře zpracované a pestré i tematicky.

Reklama

Doporučované