Hlavní obsah

Lázeňské lesy Karlovy Vary nabízí vlastní stromky i kapry z místního rybníka

Ilustrační foto.

Reklama

Prodejem stromků a ryb si městský podnik přilepší, ale také nabídne zpestření pro návštěvníky areálu sv. Linhart, který rok od roku láká více lidí. V neděli podnik vylovil z rybníka Linhart asi 280 kaprů mezi 1,5 a 2,5 kilo.

Článek

Lázeňské lesy Karlovy Vary před Vánoci prodávají stromky z vlastní produkce a budou prodávat i kapry z vlastního rybníka. „Letos nabídneme asi 300 kusů stromků z našich lesů. Jsou to stromy z prořezávek. Kapři jsou z části z naší násady a zčásti budou dokoupené. V loni, když jsme s prodejem začínali, tak jsme prodali asi tři metráky ryb. Takže letos čekáme, že prodáme i víc,“ řekl ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary Stanislav Dvořák. Kromě vlastních stromků lázeňské lesy nabízí k prodeji přímo na sv. Linhartu i kavkazské jedle z jihočeských plantáží.

Dnes si návštěvníci mohli na procházce oborami na sv. Linhartu podívat na výlov rybníka, opéct si buřty nebo poslechnout trubače ze žlutické Střední lesnické školy. K prodeji byly i drobné výrobky z místních dílen.

Lázeňské lesy Karlovy Vary spravují lesní majetek města. Jsou to takzvané lesy zvláštního určení, určené především pro relaxaci s omezenou těžbou, a naopak s větší estetickou úpravou. Lázeňské lesy spravují přibližně 110 km lesních cest, svážnic a pěšin. Celkově tak lesy okolo Karlových Varů tvoří terapeutickou krajinu, která je nedílnou součástí lázní, které byly letos spolu s dalšími lázeňskými městy Evropy zapsány na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Reklama

Doporučované