Hlavní obsah

Průtah Krásným Údolím za 40 milionů korun stavbaři dokončí v polovině prosince

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Rekonstrukci průtahu Krásným Údolím na Karlovarsku stavbaři dokončí v polovině prosince. Kilometrový úsek na silnici I/20, která je hlavním tahem mezi Karlovými Vary a Plzní, byl ve špatném stavu.

Článek

Byly tam vyjeté koleje, výtluky a trhliny. Jedna z největších letošních investic Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v kraji vyjde zhruba na 40 milionů korun, řekl ČTK vedoucí provozního úseku karlovarské pobočky ŘSD Jiří Baloun.

Stavba, která začala letos v dubnu, pokračuje podle harmonogramu. „Dělali jsme komunikaci a přeložky sítí, včetně doplnění kanalizace pro potřeby odvodnění silnice I/20. Obec Krásné Údolí doplňovala chodníky. Dále se tam zřizovaly vjezdové brány, což je bezpečnostní prvek, abychom zpomalili provoz v obci,“ uvedl Baloun.

Kvůli stavebním pracím je na frekventované silnici omezený provoz. Dopravu tam řídí kyvadlově semafory, řidiči musí počítat s krátkým zpožděním. Pro vozidla nad 3,5 tuny je stanovena objízdná trasa přes Bochov a Toužim.

Na stejné silnici I/20 současně ŘSD opravuje dva mosty u Kfel. Práce tam ale byly zastaveny kvůli insolvenčnímu řízení původního zhotovitele. Pokračovat by měly až začátkem stavební sezony v příštím roce na jaře. Zřízena tam byla objízdná trasa, která je ale nyní na týden uzavřená kvůli přípravě na zimní údržbu.

Reklama

Doporučované