Hlavní obsah

V Karlovarském kraji se lyžuje na Klínovci a Božím Daru. Další areály zasněžují

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Další výše položené skiareály Plešivec i Skipot v Potůčkách zahájí lyžařskou sezonu v pátek. Ostatní zimní střediska se na spuštění lanovek teprve připravují, zjistila ČTK.

Článek

Nejvýše položený lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci zahájil sezonu minulou sobotu. Areál spustil sněžná děla poprvé před dvěma týdny. Vlekařům se minulý víkend podařilo zprovoznit zatím jediný vlek a přilehlou modrou sjezdovku Dámská.

Díky vhodným klimatickým podmínkám by měl Klínovec od pátku spustit další lanovku, a to Cinestar Express, a nově otevřít sjezdovky Pařezovka a Přemostěná. Na Klínovci se zatím lyžuje za snížené ceny. Jeden den pro dospělého stojí 590 korun, pro dítě 350 korun. Na svahu leží aktuálně 55 centimetrů přírodního i umělého sněhu. Skiareál je v provozu denně.

V malém rodinném areálu Novako se zatím lyžuje pouze o víkendu. V provozu jsou tam oba vleky i koberec, lidé ještě nemohou využít snowtubing, tedy jízdu na nafukovacích duších.

Od pátku se skiareál Plešivec chystá spustit první lanovku LD Abertamy a sjezdovku č. 6 Renatu. Kromě denního lyžování od 9:00 do 16:00 bude v pátek a v sobotu v provozu i večerní lyžování od 18:00 do 21:00. Poprvé otevřít plánuje týž den také lyžařské středisko Skipot v Potůčkách. Sezona se tam zahájí večerním lyžováním. Areál pak bude v provozu každý den.

Na zahájení lyžařské sezony se teprve připravuje skiareál na Bublavě. Provozovatelé tam aktuálně zasněžují a připravují červenou sjezdovku. Podle webu areálu se zahájení zimní sezony předpokládá v pátek 17. prosince. Na otevření se připravují také níže položené skiareály v Mariánských Lázních nebo v Aši.

Reklama

Doporučované