Hlavní obsah

V Ostrově na Karlovarsku pokračují práce na městském koupališti

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Ostrově nechali zbourat desítky let nevyužívané zázemí na městském koupališti. Na jeho místě chce radnice postavit nový objekt s pokladnami, šatnami i welness centrem. Zároveň se na koupališti dokončuje výměna velkého bazénu.

Článek

Se zahájením koupací sezony se počítá na začátku června. „V rámci celkové revitalizace koupaliště začínáme bourat staré zázemí. Nebouráme ho celé, ale zhruba polovinu, šatny a skladovací prostory. To už skutečně leží a začíná se upravovat povrch. To celé musí být skončeno do té doby, než začneme napouštět vodu,“ řekl místostarosta Marek Poledníček (nez.). Demolice stála přibližně jeden milion korun.

Velký bazén má novou nerezovou vanu, nový tobogán i skluzavku. Práce vyšly na 51 milionů korun. Nyní se dokončují montáže technologií a terénní úpravy. Se zahájením koupací sezony se počítá tradičně začátkem června.

Ostrov se 16 tisíci obyvateli postupně obnovuje celý areál městského koupaliště ze 70. let. Před časem nechal zrekonstruovat dva malé bazény pro děti. Výměna ocelových van s novou technologií stála tehdy asi 15 milionů korun.

V plánu je nyní stavba nového zázemí. Radnice už má na něj hotový projekt, práce by mohly začít v příštím roce na jaře. V první fázi chce město postavit pokladny a šatny pro koupaliště, stihnout to chce do další letní sezony. Welness centrum by se postavilo o rok později. Náklady se odhadují na 50 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované