Hlavní obsah

V Sokolově začala rekonstrukce ulice Lidické nábřeží za 11,5 milionu korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Sokolově začala tento týden rekonstrukce silnice a chodníku v ulici Lidické nábřeží. Jedna z největších investic města v letošním roce vyjde na 11,5 milionu korun. Stavební práce způsobí v centru města komplikace.

Článek

Stavba potrvá přibližně do konce léta. Silničáři vymění povrch vozovky, opraví chodník a dešťovou kanalizaci. Mezi dvěma panelovými domy, kde je dosud volná plocha, vybudují menší parkoviště, podél silnice namalují čáry pro parkovací stání.

V současné době je ulice se čtyřmi panelákovými domy uzavřená, vjezd je umožněn pouze složkám integrovaného záchranného systému. Není zde možné ani parkovat. „Vyčlenili jsme místo, kde lidé budou moci zaparkovat, ne určitě všichni, ale alespoň většina z nich. Bude to nutné zhruba na půl roku, protože půl roku předpokládáme, že rekonstrukce potrvá,“ řekl místostarosta Jan Picka (nez.).

Původně město zvažovalo dočasné parkování na přilehlém Starém náměstí, kam je vjezd umožněn pouze v ranních hodinách. Dopravní inspektorát ale tuto variantu nepovolil. Radnice zamítla i zvažovaný areál kláštera, kde se přes léto konají společenské akce.

Vedení města nakonec vyčlenilo pro obyvatele z opravované ulice parkoviště mezi klášterem a domovem pro seniory. K dispozici je tam přibližně sedm desítek míst. Parkovat zde mohou pouze držitele parkovacích karet, které vydává městský úřad. Pravidelně to kontroluje městská policie.

V Sokolově s 23 tisíci obyvateli by v nejbližší době měla začít také rekonstrukce Slovenské ulice. Stavbaři opraví povrch vozovky, včetně chodníků a nového veřejného osvětlení za 7,7 milionu korun. Stavbu rozdělí na dvě etapy, aby práce v létě neomezovaly přístup lidí na vedlejší koupaliště. S dokončením se počítá v září.

Reklama

Doporučované