Hlavní obsah

ŘSD v Jaroměři přebuduje křižovatku na silnici na Trutnov na kruhový objezd

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) letos v Jaroměři na Náchodsku přebuduje křižovatku na výpadové silnici směrem na Trutnov na bezpečnější kruhový objezd. Přestavbu udělá za 15,98 milionu korun bez DPH společnost Eurovia.

Článek

Přestavba by měla trvat od dubna do října. Na křižovatce se protíná silnice první třídy I/37 vedoucí z Jaroměře na Trutnov se silnicí druhé třídy číslo 285, která vede z Jaroměře směrem na Velichovky. Křižovatka leží v těsném sousedství jaroměřské nemocnice. „Okružní křižovatka bude mít vnější průměr 31 metrů. Zachovány budou i pruhy pro odbočení vpravo ze silnice I/37,“ uvedla mluvčí ŘSD Petra Drkulová.

Stavbaři křižovatku předělají za provozu, auta přes ni budou jezdit kyvadlově. Od loňského prosince je na silnici vedoucí přes křižovatku slabší provoz, protože významná část dopravy se přesunula na nový úsek dálnice D11. Silnice vedoucí na Velichovky, kde jsou známé lázně, bude po dobu opravy uzavřená a řidiči budou muset mezi Velichovkami a Jaroměří objížďkou.

ŘSD hodlá letos v Královéhradeckém kraji do staveb a oprav silnic prvních tříd vložit přibližně 1,23 miliardy. Hlavní část v objemu kolem 730 milionů korun by měla jít do staveb obchvatů Doudleb nad Orlicí, Nové Paky a Jaroměře. Na Trutnovsku bude ŘSD pokračovat v opravě silnice I/16, kde má investici 180 milionů korun do devíti kilometrů silnice rozloženou na léta 2022 až 2024.

Reklama

Doporučované