Hlavní obsah

Pozemek určený pro tramvajovou trať Liberec dočasně využije jako parkoviště

Foto: PxHere

Ilustrační foto.

Reklama

Pozemek určený pro plánovanou výstavbu tramvajové tratě na největší sídliště v Liberci dočasně radnice využije jako parkoviště. Na sídlišti Dobiášova ve čtvrti Rochlice přibude zhruba 80 míst pro auta.

Článek

„Nedostatek míst k parkování je dlouhodobý a palčivý problém většiny sídlišť. Touto plochou, kde lze vozy odstavit, ten problém alespoň malinko zmenšíme, byť k dokonalosti to má daleko,“ uvedl náměstek primátora Jiřího Šolce (Starostové pro Liberecký kraj).

Pozemek podél Dobiášovy ulice radnice získala letos na jaře zhruba za devět milionů korun od správkyně konkursní podstaty při likvidaci společnosti Interma, a.s. V územním plánu se s ním počítá pro tramvajovou trať. Projekt je ale teprve ve fázi prověřování, kudy trasa přesně povede. „My tuto plochu, když do tramvaje daleko, chceme využít jako provizorní odstavnou plochu pro auta lidí, kteří na tom sídlišti bydlí,“ řekl Šolc.

Úpravy prostranství se budou podle něj dělat přes léto, radnice za ně zaplatí bezmála milion korun. „Nebudeme dělat žádné zásadní stavební úpravy, které by potom přišly díky tramvaji vniveč. My tu plochu chceme, hovorově řečeno, srovnat a vyštěrkovat,“ dodal náměstek.

Reklama

Doporučované