Hlavní obsah

Tyršův park v Jablonci ožil malými cyklisty, přestěhovalo se tam dopravní hřiště

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Tyršův park v Jablonci nad Nisou ožil malými cyklisty, na prázdniny se tam přestěhovalo dopravní hřiště. Cesty zastíněné stromy využívají nejen rodiny s dětmi, ale také příměstské tábory.

Článek

Jízdu na kole či koloběžce pod dohledem městských strážníků mohou děti procvičovat každý všední den od 09:00 do 14:30. „Využitelnost dopravního hřiště, které je stranou v ulici Podskalí, byla v minulosti o prázdninách velmi nízká, proto jsme se rozhodli ho zkušebně přesunout blíž centru města,“ řekl ředitel jablonecké městské policie Michal Švarc.

To se osvědčilo, děti mohou přijít s vlastními koly a koloběžkami, jinak je policie zdarma půjčuje. Kola, koloběžky i ochranné helmy strážníci pravidelně dezinfikují. Zázemí pro strážníky i půjčovnu poskytla blízká sokolovna.

Park je podle Švarce pro rodiče a děti lépe dostupný veřejnou dopravou, přítomnost dalších strážníků navíc podle něj přispěla k většímu pocitu bezpečí v parku. „Ale nejen v něm, i v jeho blízkém okolí. Zejména pak v okolí ulice Nová Pasířská a v problémové lokalitě ulice Na Vršku,“ řekl Švarc. Výhodou je podle něj zázemí v sokolovně, kde jsou nejen toalety, ale také možnost občerstvení, to rodičům a doprovodu dětí na hřišti v Podskalí chybí.

Dopravní hřiště zůstane v parku do konce prázdnin, pak se zase přesune zpět. „Přijít k nám může každé dítě, které si chce zajezdit na kole či koloběžce a seznámit se se základními pravidly provozu na komunikacích,“ dodal manažer prevence kriminality jablonecké městské policie Tomáš Svačina.

Reklama

Doporučované