Hlavní obsah

Bohumínská městská nemocnice spustí registraci do nové zubní kliniky

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Bohumínská městská nemocnice od pondělí spustí elektronický formulář pro zájemce o registraci do nové stomatologické kliniky v Nerudově ulici. Chce tak předejít dlouhým frontám, které by vznikly po jejím otevření.

Článek

Klinika bude schopna přijmout až 3000 zájemců o stomatologickou péči a první pacienti by se mohli dočkat vstupní prohlídky letos v březnu. Novinářům to dnes sdělila mluvčí radnice Jana Končítková.

Moravskoslezský kraj se dlouhodobě potýká s nedostatkem zubařů, nejhůře je na tom Bruntálsko a právě Karvinsko. „Ačkoliv je zajištění péče o chrup povinností zdravotních pojišťoven, město Bohumín už nechtělo přihlížet zoufalství tisíců svých občanů, kteří po odchodu několika místních stomatoložek do penze marně shánějí zubaře. Ve spolupráci s Bohumínskou městskou nemocnicí, které se podařilo nasmlouvat tři mladé lékařky, připravuje ve svém objektu otevření nové zubní kliniky,“ uvedla Končítková. Náklady na vybudování kliniky budou zhruba 20 milionů korun.

Jedna ze tří stomatoložek začne ordinovat už od března, a to v dočasných prostorách polikliniky v Čáslavské ulici. „Po dokončení stavebních úprav budovy v Nerudově ulici se přesune do nové ambulance, kde se k ní přidají další dvě stomatoložky. Předpokládaný termín kompletního zprovoznění nové zubní kliniky je na přelomu října a listopadu letošního roku,“ uvedl předseda představenstva Bohumínské městské nemocnice Svatopluk Němeček.

Klinika by zřejmě mohla do svých tří ordinací přijmout až 3000 klientů, jejich přesný počet se bude odvíjet od skladby pacientů a stavu jejich chrupu. „Zájemci o registraci budou moci vyplnit elektronický předregistrační formulář. Ten bude z technických důvodů umístěn na webových stránkách města Bohumína. Vstupní data předáme zubním lékařkám, které budou postupně vybrané pacienty zvát na první prohlídku. Až následně dojde k registraci jako takové. Rozhodnutí o přijetí či nepřijetí pacienta je ze zákona plně v jejich kompetenci,“ doplnil Němeček.

Přihlížet se podle něj bude k trvalému pobytu zájemců i absenci zubní lékařské péče. Elektronický formulář bude dostupný od 30. ledna od 18:00 do 10. února do 14:00. „Čas odeslání nebude hrát při výběru pacientů roli, není proto nutné s vyplněním spěchat a zahltit tak systém v prvních minutách od zahájení předregistrace,“ doplnil Němeček.

Reklama

Doporučované