Hlavní obsah

McePharma otevřela ve Fulneku-Stachovicích komplex za 250 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Bílovecká společnost mcePharma otevřela ve Fulneku-Stachovicích na Novojičínsku areál vývojově-výrobního a distribučního centra zaměřeného na farmaceutické, veterinární a potravinářské služby.

Článek

„Jeho vybudování přišlo na deset milionů eur (zhruba 250 milionů korun) a práci tam najde více než 150 lidí,“ za mcePharmu sdělila Pavla Švancerová.

Komplex má rozlohu téměř 15.500 metrů čtverečních. „Stachovice HUB nabízí zcela nový typ služeb a kvalitních řešení firmám, které se zajímají o vývoj, výrobu, skladování či logistiku ve farmaceutickém, potravinářském i veterinárním průmyslu,“ uvedla Švancerová. Areál využívá prvků umělé inteligence, například poloautomatizovaný skladový systém. Skladová kapacita činí 5000 paletových míst.

„Provoz ve Stachovicích je unikátní z mnoha pohledů, jedním z nich jsou i získané certifikace GDP (správná distribuční praxe) a EXCiPACT (certifikace pro míchání farmaceutických pomocných látek),“ uvedla výkonná ředitelka společnosti mcePharma Andrea Doležalová. McePharma je podle ní první společností ve střední a východní Evropě, která certifikací EXCiPACT úspěšně prošla a ve schváleném rozsahu může pracovat v nejvyšším dosažitelném stupni čistoty předepsaném pro farmaceutické pomocné látky.

Zaměstnanci budou do areálu nastupovat postupně na různé pracovní pozice v oblastech vývoje, kvality, managementu, výroby a vědy. „Již teď je jasné brzké zaplnění skladovacího prostoru, a to i díky vhodně zvolené poloze areálu s výborným napojením na hlavní dopravní koridory. Proto se v blízké budoucnosti počítá s rozšířením skladovací kapacity,“ uvedla firma.

McePharma je česká společnost, která vyvíjí a vyrábí doplňky stravy, specializuje se na tablety rozpustné v ústech nebo práškové formy v samostatných sáčcích. Produkuje také doplňková krmiva pro psy a kočky. V roce 2020 firma dosáhla čistého obratu více než 34,5 milionu korun, oproti roku 2019 téměř dvojnásobného. Loni měla okolo 30 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:
Fulnek

Doporučované