Hlavní obsah

Na Masarykovo náměstí v Ostravě se vrátil vánoční strom

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Na Masarykovo náměstí v Ostravě se dnes znovu vrátil vánoční strom. Původní jedenáctimetrový smrk ztepilý musel být ve středu z bezpečnostních důvodů odstraněn, protože se na něm objevila zhruba dvoumetrová prasklina.

Článek

„Málokdo z veřejnosti si uvědomí, že je potřeba při produkci takové akce myslet i na plán B ohledně stromu. My jsme na to byli naštěstí připraveni a v záloze jsme už při výběru měli právě tento náhradní strom, který rostl hned vedle smrku původního,“ uvedl Jan Šumbera jednatel výstaviště Černá louka, která má organizaci vánočního programu ve městě na starosti.

Desetimetrový náhradní strom, kterým je rovněž smrk ztepilý, ještě musí být nazdoben. Na stejné místo Masarykova náměstí byl náhradní smrk usazen v dnešních dopoledních hodinách a nyní bude čekat na vánoční výzdobu. „Dodavatelskou firmu jsme kontaktovali neprodleně po zjištění, že bude potřeba strom znovu nazdobit, nicméně z kapacitních důvodů budou moct odborní pracovníci instalovat osvětlení až po tomto víkendu,“ doplnil Šumbera.

Vánoční strom se tak na Masarykově náměstí znovu rozzáří zřejmě v pondělí 13. prosince. „Instalaci osvětlení totiž může v krajním případě zkomplikovat ještě nepříznivé počasí,“ doplnil Šumbera.

Živý vánoční strom se do centra města vrátil po několika letech. V minulosti na náměstí stával umělý, který se tam poprvé objevil v roce 2016. Tehdejší vedení radnice centrálního obvodu obměnu vysvětlovalo právě větší bezpečností pro návštěvníky trhů.

Reklama

Doporučované