Hlavní obsah

Ostravská zoo nabídne k Valentýnu levnější vstup i speciální prohlídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Každý pár, který v sobotu ruku v ruce a s polibkem projde branou ostravské zoologické zahrady, bude moci využít zlevněné vstupné.

Článek

Zahrada u příležitosti svátku zamilovaných sv. Valentýna pro návštěvníky chystá nejen zvýhodněný vstup, ale také speciální program. Pracovníci zoo se při komentované prohlídce zaměří na partnerské soužití zvířat. ČTK to řekla mluvčí zahrady Šárka Nováková.

„Každý zamilovaný pár, který v sobotu zavítá do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava, zaplatí vstup pouze za jednu osobu. A samozřejmě se nemusí jednat jen o čerstvě zamilované, ale také páry, které spolu již nějakou dobu žijí,“ uvedla mluvčí. Zvýhodněné vstupné platí pro vstupenky zakoupené v den akce v pokladně zoo.

Kromě levnějšího vstupu se mohou zájemci těšit i na speciální komentovanou prohlídku, která bude zaměřená na partnerské soužití zvířat, jejich namlouvací praktiky a sexuální chování. Prohlídka začne v 10:30 u vstupu do zoo a je součástí vstupného. Trvat bude zhruba dvě hodiny.

„Během procházky po zoo mohou lidé na řadě míst už také pozorovat výsledky partnerského soužití zvířat – v expozici Na statku jsou k vidění letošní kůzlata, jehňata nebo telátko, v expozici Wanderu první mládě makaka lvího či v Pavilonu evoluce celkem tři mláďata šimpanzů hornoguinejských. Zájemci o botaniku se mohou v 11:00 zúčastnit komentované prohlídky skleníků,“ uvedla mluvčí.

Zoo Ostrava je v únoru otevřena od 09:00 do 17:00. Pavilony a pokladny se zavírají o hodinu dříve. V zahradě stále platí mimosezónní zlevněné vstupné, dospělý zaplatí za vstup 110 korun.

Svátek svatého Valentýna připadá na 14. února. Oslava patrona zamilovaných se do střední a východní Evropy dostala po pádu komunismu z anglosaských zemí. Valentýn byl kněz, který ve třetím století tajně oddával zamilované. V křesťanské tradici je chápán jako patron mládeže a šťastného sňatku. Císař Marcus Aurelius Claudius zvaný Germanicus tehdy zrušil manželství, protože ženaté muže nepovažoval za dobré válečníky. Valentýn i přes zákaz prý tajně oddával zamilované páry a mužům radil, aby neopouštěli své ženy a neodcházeli do válek. Císař ho proto dal popravit.

Reklama

Doporučované