Hlavní obsah

Při akci Koruna Podbeskydí se mohou lidé vydat na 14 vrcholů a zajímavých míst

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto

Reklama

Při letošním ročníku akce Koruna Podbeskydí se lidé mohou vydat na 14 vrcholů a zajímavých míst v turistické oblasti Lašská brána Beskyd a jejím okolí.

Článek

Kdo se na daném místě vyfotografuje, může v informačním centru v Kopřivnici na Novojičínsku dostat odměnu. ČTK to sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

„Název akce je inspirován Korunou Himálaje, která zahrnuje 14 nejvyšších hor naší planety, přesahujících svojí výškou hranici 8000 metrů. V případě Koruny Podbeskydí nejde až tak o sportovní výkony, ale spíše o snahu dostat lidi do přírody a ukázat jim nádherná místa v Lašské bráně Beskyd a okolí,“ uvedla Macháčková.

Hlavní organizátor akce a manažer Lašské brány Beskyd Tomáš Kamín sdělil, že letošní novinkou je soubor doporučených tras, kterými se lze k vybraným cílům dostat. „Některé trasy nabízejí spíše nenáročné procházky a krásné výhledy do krajiny, jiné zase zážitek v podobě náročného výšlapu na vrchol kopce,“ uvedl Kamín.

Kdo si netroufá na všech 14 cílů, může si vybrat libovolných sedm, a místo Koruny tak zdolat Korunku. Do Lašské brány patří Štramberk, Kopřivnice, Příbor a Hukvaldy a jejich okolí a právě tam se většina cílů Koruny Podbeskydí nachází. „Ale nezapomněli jsme ani na širší okolí, například na Nový Jičín, Hodslavice, Palkovice nebo Chlebovice,“ uvedl Kamín.

Místa mohou turisté navštívit v libovolném pořadí do konce října. Seznam cílů i popis doporučených tras najdou na internetových stránkách Lašské brány Beskyd.

„Pro všechny, kdo splní podmínky výzvy, budou v Informačním centru Kopřivnice připraveny pěkné odměny (k vyzvednutí od 1. června do 30. listopadu),“ sdělila Macháčková. Podmínkou je vyfotit se na určených místech, například u příslušného turistického nebo vrcholového značení, informační tabule, stromu a podobně a poté všechny snímky najednou poslat na e-mail: koruna.podbeskydi@seznam.cz.

Reklama

Doporučované