Hlavní obsah

První etapa rozsáhlé rekonstrukce Mikulášské ulice v Krnově končí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Stavební firmě ještě zbývá nainstalovat tam mobiliář. V březnu začne druhá etapa projektu, který celkem vyjde na 48 milionů korun. Hotovo by vše mělo být v srpnu letošního roku. ČTK to dnes řekla mluvčí města Dira Círová.

Článek

Staveniště v první etapě je už vyklizené, v únoru a březnu pracovníci umístí lavičky, cedule a také sloupky, které mají zabránit vjezdu aut na plochu před vstupem do divadla a do bezprostřední blízkosti podzemních kontejnerů na parkovišti před večerkou, uvedl Petr Mynář z odboru investic a správy majetku.

Předběžný termín zahájení další etapy rekonstrukce je stanovený na 1. března. „Jakým způsobem práce začnou a zda to bude po etapách, řeší v současné době s ohledem na technologii výstavby zhotovitel. Zároveň jedná s dopravci, jelikož v části ulice od Nádražní po Bezručovu jezdí jak autobusová příměstská, tak městská hromadná doprava,“ doplnil Mynář.

Po rekonstrukci bude mít komunikace šířku sedm metrů, z každé strany k ní budou přiléhat parkovací pruhy o šířce dva metry. V místech přechodů pro chodce budou parkovací pruhy přerušeny plochami chodníku a zeleně. Vjezdy k nemovitostem budou předlážděny žulovými kostkami a přibudou i dlážděné plochy pro odstavení odpadových nádob. Součástí stavby jsou i sadové úpravy.

Reklama

Doporučované