Hlavní obsah

Cyklisté budou v Přerově hledat kešky, chystá se tradiční KoloCaching

Foto: Pixabay.com

Keška. Ilustrační foto.

Reklama

Kešky ukryté nad zemí, pod zemí i v korunách stromů budou moci v druhé polovině září hledat v Přerově a jeho blízkém okolí cyklisté, kteří se zapojí do tradiční oblíbené přerovské akce s názvem KoloCaching.

Článek

Soutěž město pořádá při příležitosti Evropského týdne mobility. Konat se bude od 16. do 25. září; do středy příštího týdne se mohou ještě zájemci do soutěže zaregistrovat na webu města. Akce se každoročně účastní stovky lidí.

Poklady pořadatelé hry letos pro účastníky schovají v okolí města, ve vzdálenosti do osmi kilometrů. „Systém hry je jednoduchý - schováme na šesti místech v okolí Přerova poklady, ke kterým se zaregistrovaní účastníci dostanou na základě obdržených souřadnic. Konkrétní místo ale musejí hledat s pomocí indicií a hádanek, které jim pošleme,“ uvedla Jana Pivodová z přerovského magistrátu.

Šest schránek s pokladem může být ukryto pod kamenem, v dutinách či větvích stromů, za pařezem, pod keřem nebo v zemi, bude na soutěžících, aby se zorientovali v terénu a při hledání zapojili i fantazii. „Snažíme se stále hru inovovat a vymýšlet nové skrýše na nečekaných místech. Chceme potěšit zejména nejmenší účastníky, proto pro ně budou v každém pokladu ukryty i drobné dárečky,“ doplnila Pivodová.

Akce, která má podpořit ve městě především pohyb na kole, má v Přerově už tradici. Koná se od roku 2018, kdy se do hry zaregistrovalo 192 hledačů, loni se do KoloCachingu zaregistrovalo 93 týmů, které čítaly dohromady 284 účastníků. Poklady lidé v předchozích ročnících hledali například ve větvích keře u židovského hřbitova, pod zemí na konci aleje zvané Pastviska, v betonové skruži u Henčlova, v rohu plotu přerovské hvězdárny či v hradební dutině v ulici Pod valy.

Součástí Evropského týdne mobility je v regionu také takzvaná Hvězdicová cyklojízda primátorů Olomouce, Přerova a Prostějova. Každý z nich pojede na kole ze svého města, doprovázet ho mohou i občané, cílem je Dub nad Moravou. Cyklojízda se letos koná v neděli 18. září, přerovského primátora Petra Měřínského (ANO) mohou zájemci doprovodit na kolech od 13:00, startovat bude z náměstí TGM.

Reklama

Související témata:
Kešky

Doporučované