Hlavní obsah

Do centra Přerova se od tohoto týdne vracejí farmářské trhy, bude jich sedm

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Přerov má v plánu sedm trhů, uskuteční se přímo na centrálním Masarykově náměstí. První z nich se uskuteční tento čtvrtek, další budou následovat vždy zhruba po měsíci s výjimkou letních prázdnin

Článek

Prodejci budou nabízet lidem sortiment podle aktuálního období. Trhy pořádá šestým rokem Okresní agrární komora ve spolupráci s městem.

„Na prvním březnovém trhu nabídnou prodejci jarní ozdoby, dekorace a výrobky z levandule, ale také klasické zboží jako pečivo, uzeniny, zabijačkové produkty, medy, koření, víno z černého rybízu, brambůrky či těstoviny,“ uvedla Jana Neradilová z Okresní agrární komory v Přerově. Kromě potravin se mohou návštěvníci těšit také na dětské oblečení a čepičky, originální šperky a ovčí výrobky.

Na druhém farmářském trhu, který se uskuteční těsně před Velikonocemi 14. dubna, najdou zájemci větší výběr velikonočních dekorací, návštěvníci si mohou koupit ručně zdobené kraslice a budou se plést pomlázky. „Už se objeví i první prodejci s přísadbou či všeobecně se zahrádkářskými výpěstky. V plánu je i projekt ministerstva zemědělství Ryba na talíř,“ doplnila Neradilová. V červnu budou trhy obohaceny výrobky oceněnými značkou Regionální potravina a na podzim pak budou k mání tradičně dušičkové vazby.

Čtvrteční farmářské trhy budou začínat vždy v 09:00 a končit v 16:00. „Víme, že o jiné termíny ani prodloužený čas prodejci zájem neměli. Přesto jsme rádi, že se tradiční trhy v Přerově stále drží a těší se oblibě,“ podotkl primátor města Petr Měřínský (ANO). Další trhy se poté uskuteční v termínech 12. května, 9. června, 8. září, 13. a 27. října.

Loni i předloni dopadla na pořádání tradičních farmářských trhů koronavirová opatření, například předloni se v březnu ani v dubnu v Přerově nekonaly, znovu se na jejich tradici navázalo až v květnu.

Reklama

Související témata:

Doporučované