Hlavní obsah

Nová úschovna kol v areálu FN Olomouc má tvar článku řetězu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Článek řetězu bicyklu připomíná svým tvarem nová úschovna jízdních kol v areálu Fakultní nemocnice Olomouc, kterou už mohou využívat zaměstnanci tohoto největšího zdravotnického zařízení v Olomouckém kraji.

Článek

„I díky nové kolárně se celková kapacita vybavených a zabezpečených míst k uschování bicyklů v areálu nemocnice zvýší zhruba na 200 míst,“ sdělil dnes ČTK mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Nová úschovna jízdních kol s průsvitnými stěnami z vlnitého sklolaminátu na dvoře nemocničních budov O a P podle Fritschera pojme celkem 43 bicyklů. Autorem nevšední podoby kolárny je architekt Adam Rujbr. V areálu FN Olomouc fungují úschovny jízdních kol ještě na dalších čtyřech místech. „V plánu je výstavba další úschovny v blízkosti Teoretických ústavů Lékařské fakulty Univerzity Palackého,“ podotkl Fritscher.

Nová kolárna je podle ředitele FN Olomouc Romana Havlíka součástí dlouhodobé podpory aktivního zdraví vůči pacientům i vlastním zaměstnancům. „Cyklodoprava je ideální pohybovou aktivitou při cestách do práce a významnou alternativou ke stále houstnoucímu automobilovému provozu. Stavbou kolárny podporujeme myšlenku šetrné mobility. Pro zaměstnance se snažíme vytvářet komfortní zázemí pro odkládání kol a věříme, že tak vznikne nová motivace zaměstnanců pro dopravu do práce na kole,“ uvedl Havlík.

FN Olomouc je šestou největší nemocnicí v ČR. Zařízení má pět desítek pracovišť, bezmála 1200 lůžek a zhruba 4200 zdravotnických i nezdravotnických zaměstnanců.

Reklama

Doporučované