Hlavní obsah

V Šumperku začala stavba průmyslové zóny. Hotova bude do konce roku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Šumperku nedaleko Jesenické ulice ve směru na Bludov začala dlouho plánovaná stavba průmyslové zóny o rozloze 12 hektarů.

Článek

Hotova by měla být do konce letošního roku a zázemí by měla nabídnout místním firmám. „Jde o letošní největší investici, na kterou z městské pokladny poputuje letos zhruba 40 milionů korun,“ informovalo město na svých stránkách. Částka pokryje především budování infrastruktury.

Průmyslovou zónu s označením PZ 4 by město mohlo začít nabízet investorům v příštím roce. „Město si na svá bedra vzalo vybudování příjezdové komunikace a protipovodňových opatření, stavbu cyklostezky, chodníku pro pěší a mostu přes Bratrušovský potok. Vše ostatní již bude ležet na bedrech budoucích investorů,“ uvedl místostarosta Jakub Jirgl (ANO) a doplnil, že práce potrvají šest měsíců a skončit by měly letos v prosinci.

Průmyslová zóna PZ 4 vzniká v nezastavěné části mezi firmami SHM a Škoda Pars. „Své sídlo by zde mohly mít tři až pět firem. Jejich počet se bude odvíjet od jejich prostorových požadavků. Město pracuje i s variantou, že by si část pozemku nechalo pro své účely,“ doplnil Jirgl.

Na přípravě průmyslové zóny město začalo pracovat téměř před deseti lety. Jedním z důvodů, proč se stavba odkládala, bylo náročné řešení dopravního napojení na jedno z ramen kruhového objezdu v Jesenické ulici a populace chráněných bobrů, kteří se usadili na Bratrušovském potoce. Lokalita je zároveň v záplavovém území, proto je třeba vybudovat protipovodňová opatření.

Město chce plochu příští rok nabídnou místním firmám, které mají v současní době omezené možnosti expandování. Zároveň i věří, že se do lokality podaří přilákat zajímavého silného investora, který vytvoří nové pracovní příležitostí, doplnili zástupci radnice.

Reklama

Doporučované