Hlavní obsah

Pardubice opraví poničenou dlažbu v centru města

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Během několika týdnů začne oprava Sladkovského ulice, která v centru Pardubic navazuje na třídu Míru. Žulové kvádry jsou poničené od dopravy. Místo nich bude betonový povrch, který by měl vydržet větší zátěž.

Článek

Oprava třídy Míru a navazujících částí ulic stála 90 milionů korun, město ji za evropské dotace dokončilo v roce 2015. Záhy se na žulové dlažbě objevily skvrny od jídla či aut, které nejde vyčistit. Dlažba se pak začala i viklat a ulamovat.

„Všichni vidíme, jakou destrukci způsobila další zima, ačkoliv nebyla nijak tak dramatická. V zatáčce u McDonaldu je stav neúnosný,“ řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Město začne s opravou ve Sladkovského ulici, žulové kvádry stavební firma vyjme a nahradí je betonem, barevně bude ladit s třídou Mírou. Povrch by měl být i tichý.

Nerozbitou a neponičenou žulu použije firma v další etapě oprav. Je potřeba opravit část u administrativní budovy Magnum, kde je také řetězec McDonald´s.

„Rozbité je to proto, že jsme umožnili vjezd těžkých vozidel. Možná bude mít vliv pokládka, ale jsme po záruce, musíme se o to postarat jako město,“ řekl Kvaš.

Náklady na první etapu jsou 6,6 milionu korun. Na druhou fázi bude radnice teprve vypisovat výběrové řízení.

Reklama

Související témata:

Doporučované