Hlavní obsah

Pardubický festival Pernštejnlove má před 7. ročníkem rekordní předprodej

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pardubický divadelní festival Perštejnlove, jehož sedmý ročník se uskuteční 26. až 30. července, má rekordní předprodej vstupenek a některá představení jsou i téměř vyprodaná.

Článek

Pardubický divadelní festival nabízí inscenace amatérských i profesionálních divadel a jeho letošními největšímu lákadly jsou monodrama Skečmen s Romanem Zachem a komedie Hřeben Bruce Willise v podání Divadla Tramtarie.

„Když porovnáme letos dosud prodané vstupenky a permanentky s čísly z uplynulých šesti ročníků, tak je letošní předprodej suverénně nejlepší. V této chvíli už jsou některá představení v šapitó téměř vyprodaná,“ řekl Tomáš Libánek, ředitel Východočeského muzea v Pardubicích, které festival Perštejnlove pořádá spolu se spolkem NaEx. Libánek soudí, že program festivalu lidi zaujal a příznivci také ocenili, že i přes narůstající náklady nechal ceny vstupného na loňské úrovni.

Vstupenky na jednotlivá představení Pernštejnlove se pohybují od 80 do 350 korun, permanentku na hlavní scénu lze pořídit za 1200 korun, do šapitó za 800 korun.

Kulturní léto už začalo ve Vysokém Mýtě, kde ho zahájila městská organizace. V tamním amfiteátru se budou konat pohádky pro děti, letní kino, rockové zábavy, party pro mladé. Na náměstí bude například týden hudby, přijede skupina JAR nebo minus123minut. „Snažíme se programem zahrnout všechny věkové skupiny, zaujmout je,“ uvedl Vojtěch Sedláčeka z organizace Vysokomýtská kulturní. Podle něj se chování diváků změnilo, víc si vybírají.

Některé akce si objednává u městské společnosti radnice, jiné připravuje organizace sama a musí si zajistit jejich rentabilitu, podotkl Sedláček. „Co mi říkali jiní pořadatelé, po covidu už tolik nefungují předprojede, lidé se rozhodují jinak,“ řekl Sedláček.

Reklama

Doporučované