Hlavní obsah

Správa železnic připravuje rekonstrukci nádražní budovy ve Svitavách

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Objekt už neodpovídá současným nárokům na cestování, není například bezbariérový, řekl ČTK starosta David Šimek (Sdružení pro město Svitavy). Město před lety upravilo prostor před nádražím.

Článek

„Teď je to momentálně tak, že celý předprostor je bezbariérový, ale celé vlakové nádraží je jedna velká bariéra,“ uvedl Šimek.

Podle mluvčí Správy železnic Nely Eberl Friebové se pro rekonstrukci nádražní budovy v současnosti připravuje aktualizace záměru projektu. Dokončena by měla být v polovině příštího roku, poté Správa železnic záměr předloží k posouzení Centrální komisi ministerstva dopravy a Státnímu fondu dopravní infrastruktury. „V případě kladného projednání a schválení bude znám přesný rozsah investice a dojde k zahájení zpracování projektu. Do doby schválení záměru není možné stanovit předpokládané termíny další přípravy a případné realizace,“ uvedla Eberl Friebová. Dřívější odhady počítaly s náklady 27 milionů korun.

Objekt výpravní budovy by měl podstoupit celkovou rekonstrukci. Potřebuje především izolace proti vlhkosti, opravu vnitřních rozvodů, fasády a prostorů pro cestující včetně vestavby nových veřejných záchodů. Současný objekt WC bude zbourán.

Podle Šimka je potřeba také vybudovat bezbariérový přístup na nástupiště. Ten ale součástí projektu není.

Reklama

Doporučované