Hlavní obsah

Vysoké Mýto pokračuje ve vytyčení podmínek pro využití průmyslových zón

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Regulační plán, který budoucím investorům stanoví limity výstavby, chce mít pro zónu u výjezdu směrem na Litomyšl, další studie se připravuje pro budoucí průmyslovou oblast na severozápadním konci směrem na Hradec Králové.

Článek

Vysoké Mýto na Orlickoústecku pokračuje ve vytyčení podmínek pro využití průmyslových zón na svém území. Mýto v nich nemá významnější pozemky, aby mohlo zástavbu ovlivňovat.

„Chceme, aby součástí územního plánu byly studie, které definují, kde budou ulice, inženýrské sítě a jak velké budou bloky firem,“ uvedl starosta František Jiraský (Nestraníci).

Průmyslová zóna směrem na Litomyšl již existuje, sídlí v ní zatím pouze logistické centrum firmy Šmídl. Druhá zóna na konci města mezi Průmyslovou ulicí a budoucí dálnicí D35 na investora teprve čeká. „Je to takový úzký pás pole, které zbyde a bude obtížně obdělávatelné. Kvůli hlukové zátěži není možné žádné jiné využití než pro průmysl,“ řekl Jiraský. Oblast také navazuje na areál společnosti Iveco a dalších firem.

Lze očekávat, že po dostavbě dálnice D35 v okolí Vysokého Mýta se zájem investorů o pozemky v průmyslových zónách kvůli dobrému dopravnímu napojení zvýší. Podle Ředitelství silnic a dálnic by se v roce 2023 měly začít stavět úseky Ostrov - Vysoké Mýto a Vysoké Mýto - Džbánov, které vytvoří obchvat města. Oba by měly být uvedeny do provozu v roce 2026.

Reklama

Doporučované