Hlavní obsah

Klatovský úsek tahu do Domažlic a Železné Rudy bude od pátku znovu průjezdný

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeňské Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pátek ráno zprovozní opravený kilometrový úsek silnice I/22 na Domažlické ulici v Klatovech.

Článek

Řidiči směřující na Domažlice nebo na Janovice, Nýrsko a Železnou Rudu tak budou mít rychlejší a bezpečnější průjezd. Uleví se také chodcům, kteří širokou silnici přecházejí při cestě do obchodního centra. Během čtyřměsíční opravy vyměnili silničáři za 46 milionů korun asfalt a přebudovali křižovatku s Podhůreckou ulicí na světelnou. Starou lávku pro pěší nahradili novou, opravili chodníky a inženýrské sítě, řekl dnes ČTK mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

„Omezení v Domažlické ulici ještě tento týden skončí,“ uvedl. Podle Kolouška už tam jezdí řidiči bez větších komplikací od pátku 8. července.

Stavba začala letos 1. dubna a termín se prodloužil kvůli nedostatku žulových obrubníků, stejně jako průtah Štěpánovicemi na severním okraji Klatov na hlavním tahu I/27 z Plzně do Německa. Tuto stavbu za 31 milionů Kč s DPH ale ŘSD dokončilo v termínu 30. června. Kromě povrchu vozovky se sjednotila šířka mezi obrubníky, upravily se autobusové zálivy, chodníky a dopravní značení. Vjezdovou rychlost do obce nově regulují středové ostrůvky ke zvýšení bezpečnosti. Dělníci také položili novou kanalizaci a vodovod v chodníku mimo silnici.

Na silnici I/22 ze Strakonic přes Klatovy do Domažlic byly v době opravy Domažlické ulice celkové i částečné uzavírky. Naposledy byla neprůjezdná v obou směrech od 20. června do 8. července, provoz vedl po objízdné trase.

Reklama

Doporučované