Hlavní obsah

Plzeň přestavěla za více než čtyři miliony služebnu městských strážníků v centru

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Služebna městské policie v Dominikánské ulici nabízí strážníků, kteří řeší dopravní přestupky ve středu města, kvalitnější zázemí. Město též upravilo nevyužívaný byt na zázemí pro zpracovatele dopravních přestupků ze čtvrti Bory.

Článek

„Přestavbou bývalého skladu v přízemí vznikly další kancelářské místnosti sloužící pro administrativu a provoz. Nově budou strážníci pracovat i v dosud nevyužívaném bytě o velikosti 4+1 ve třetím patře, který prošel kompletní rekonstrukcí,“ uvedl primátor Pavel Šindelář (ODS).

Potřeba rozšířit prostory služebny vyplynula podle radního pro bezpečnost Martina Zrzaveckého (ČSSD) z aktuální koncepce městské policie a ze zařazení zpracovatelů dopravních přestupků pod dopravní skupinu. „Pracovní prostředí strážníků zlepšujeme dlouhodobě, v roce 2016 jsme na této služebně nechali opravit šatny a sociální zařízení,“ řekl.

Podnětem pro vytvoření zázemí zpracovatelům dopravních přestupků byla také stále narůstající administrativa související s agendou přestupků. Kromě vyhodnocování dat z úsekového měření rychlosti se skupina zabývá zpracováním údajů z detekce vozů projíždějících křižovatkou Karlovarská - Bolevecká na červenou a zpracováním přestupků v systému parkování v centru města. „Teď do jejich agendy přibylo také vyřizování veškerých přestupků ve statické dopravě zjištěných plzeňskými strážníky,“ uvedl radní. Statická doprava, označovaná též jako doprava v klidu, řeší odstavné a parkovací plochy, parkování, odstavování a stání.

V dopravní skupině Městské policie Plzeň je podle velitele Petra Vlka 34 strážníků s osvědčením, dva strážní, pět technických pracovníků a jedna úřednice. Kromě dopravní agendy se účastní také většiny opatření k zajištění dodržování veřejného pořádku při kulturních a společenských akcích.

Reklama

Doporučované