Hlavní obsah

Plzeňská radnice má nový dotační portál, kde jsou všechny programy a tituly

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeňská radnice spustila nový dotační portál, kde jsou na jednom místě všechny aktuálně vypsané dotační programy a tituly a jehož prostřednictvím lze o podporu rovnou zažádat. Má zefektivnit komunikaci s úřadem.

Článek

Oficiálně byl spuštěn v červnu, plně využívaný bude od září, kdy se začínají vypisovat dotační tituly pro rok 2023, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Adriana Jarošová.

Portál kromě přehledu dotačních programů a titulů umožňuje také po registraci přímé vyřízení žádostí. „Přináší nutnost evidence, ale následně umožňuje elektronickou komunikaci s úřadem, což šetří návštěvy instituce. U každé žádosti je navíc vidět, v jakém stavu je zpracování. Žádost je možné rozpracovat, uložit a následně se k ní vracet a doplňovat až do konečného podání,“ řekl Tomáš Benedikt ze správy informačních technologií města. Portál také hlídá povinné hodnoty nebo přílohy. Ovládání je intuitivní včetně návodů.

Podle projektové manažerky Zuzany Sladké zjednoduší práci také úředníkům. „Před spuštěním portálu existovala jen evidenční webová stránka, kam se ručně zapisovaly informace o dotacích a detaily si psaly jednotlivé organizace na vlastní web,“ řekla. Organizace měly různé typy formulářů. Žádosti se následně ručně evidovaly a vedlo se několik agend. Ruční evidence teď odpadla.

Portál je navíc napojen na ekonomický sytém města Ares, datový sklad nebo spisovou službu. „Výhodou je také fakt, že jej realizovala společnost, jež dodala dotační portál pro krajský úřad. Část uživatelů tak už zná ovládání, a novinka tak pro ně bude komfortnější,“ dodal Benedikt.

Reklama

Doporučované