Hlavní obsah

Hudebníci se v březnu vrátí na pódia, zatím do menších prostor

Foto: Fotokredit Fleda/Vojtěch Filko, Seznam Zprávy

lustrační foto.

Reklama

Zástupci tuzemské populární hudby se po pauze způsobené pandemií koronaviru v březnu vrací na koncertní turné a plánují pokřtít své nové nahrávky. Vystoupí zejména v klubech a menších sálech.

Článek

Velké haly jako například pražská O2 arena zatím žádné koncerty neplánují. V březnu by již mělo platit jen velmi málo protipandemických opatření. Záležet ale bude na epidemické situaci.

Například kapela Wohnout plánuje začátkem března pokračovat v turné k poslednímu albu HUH!, které vydala v loňském roce. První zastávkou by měl být 5. března Klondike Music Club v Peci pod Sněžkou. K Wohnoutu se na společné turné přidá skupina Jamaron v čele s frontmankou Marií Dostálovou, která po vydání singlu Betelgeuse představí 17. března v pražském Lucerna Music Baru své debutové album Generace.

Crossoverová kapela Insania již vyrazila na turné s novým albem GRRRotesky. Jarní část má 13 zastávek. Novinku pokřtila 26. února v brněnském klubu Fléda a 5. března ji představí v pražském Rock Café. Album vznikalo během posledních dvou let v návaznosti na tvorbu z předchozí desky Na počátku byl spam. „Všichni věříme, že covid mele z posledního a kluby budou plné, protože už cítíme sociální deficit,“ uvedl frontman Insanie Petr „Poly“ Pálenský.

Druhou desku s názvem Curse of the Sophomore Album natočila punkrocková kapela Deaf Heart. K novému CD vyráží na společné turné Rock'n'roll strikes back s formací The Silver Spoons, které začne 3. března v Ostravě. Křest nového alba se uskuteční v Praze v klubu Roxy 29. března.

Skupina Th!s pokřtí novou píseň One More Day v pražském Rock Café 9. března, kde zahájí svoji letošní koncertní sezonu. „Zatímco naši kolegové z ostatních kapel během "covidového volna“ nezaháleli a natáčeli jedno album za druhým, my jsme se dokázali naším svérázným tempem propracovat k jednomu singlu, který svého druha zatím nemá, ale za to je propracovaný a ve svérázném tempu. Ano, upřednostnili jsme kvalitu před kvantitou," konstatoval s nadsázkou herec a režisér Vojta Kotek, který v Th!s hraje na baskytaru.

Dva roky na své naplánované turné čekalo trio punk-rockových kapel Totální nasazení, The Fialky a Nežfaleš. Vyjede na 12 koncertů po Čechách, Moravě, Slezsku i Slovensku po klubech i kulturních domech pod názvem Punk Rock Rádio Tour. Po únorové generálce v pražském klubu Vagon pokračuje turné březnovými a dubnovými koncerty. První se koná 11. března v libereckém Bunkr Rock Clubu.

Po koncertní pauze, kterou způsobila pandemie, zahájí kapela MYDY 12. března v Peci pod Sněžkou klubové turné. Navštíví pět měst napříč Českou republikou a představí novou show. MYDY svou poslední velkou show odehráli na konci roku 2019 v pražském Foru Karlín, kdy se uskutečnila jejich transformace z formace Mydy Rabycad na MYDY a pokřtili desku Numbers.

Zpěvačka, hudebnice, textařka a skladatelka Radůza, vlastním jménem Radka Vranková, vydala v těchto dnech dvojalbum Nebe je odemčené. Několik nových písní osmačtyřicetiletá umělkyně zařadila i do programu koncertního turné, které s kapelou zahájí 15. března v kině v Řevnici. Křest nového alba se uskuteční 7. dubna v pražském Divadle Gong. „Lidé začínají chodit na koncerty a publikum je teď strašně vřelé,“ sdělila.

Reklama

Související témata:

Doporučované