Hlavní obsah

Kolem 200 vystavovatelů představilo v Praze technologie šetrného bydlení

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Po dvouleté pauze kvůli pandemii se v Praze Letňanech konal mezinárodní veletrh šetrného bydlení a vytápění. Letos se souběhu několika veletrhů zúčastnilo až 200 vystavovatelů, což je o dvě desítky více než při posledním ročníku.

Článek

Expozice podle pořadatelů předvedly nové technologie nízkoenergetických či dřevěných staveb a vytápění a nová zařízení pro tzv. chytré domácnosti. Podle organizátorů byla návštěvnost podle očekávání mírně nižší než před koronavirovou krizí.

Na letňanském výstavišti se od čtvrtka konaly souběžně čtyři výstavní akce. Nízkoenergetické a pasivní stavby a technologie a dřevostavby představují trojlístek veletrhů For Pasiv, For Wood a For Therm. Souběžně představují své expozice také vystavovatele v rámci akce Střechy Praha. Zástupce letňanského výstaviště Josef Venc řekl, že expozice celkově zabíraly plochu okolo 12.000 metrů čtverečních.

Mezi expozicemi byly vedle architektonických a projekčních návrhů nízkoenergetických staveb či domů ze dřeva i nové výrobky a technologie, které by podle tvůrců měly přispět k šetrné výstavbě a fungování domácností. Mezi vystavenými produkty byly například konstrukce fotovoltaických zařízení, tepelných izolací a vytápění stěn a podlah, systému větrání, izolačních oken, akustických panelů, rekuperačních jednotek, designových radiátorů a dalších systémů vytápění. Další část výstavy byla zaměřena také na výrobky pro chytré domácnosti. Mediální zástupkyně veletrhů Lucie Bártová připomněla také poradenské centrum, kde se návštěvníci mohou informovat o projektech a realizacích staveb, vhodných technologií a také státních dotací.

Přesná čísla návštěvnosti organizátoři akce zatím nemají. Jedna z pořadatelek řekla, že oproti letům před pandemií koronaviru je o něco nižší. "Přesto jsme s návštěvností spokojeni," uvedla. Mírně nižší návštěvnost se podle ní dala vzhledem k doznívající pandemií očekávat. Předloni veletrhy navštívilo více než 25.000 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované