Hlavní obsah

Na Sofijském náměstí v Praze 12 bude poprvé venkovní kluziště

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Veřejné venkovní kluziště se návštěvníkům otevře v pondělí 10. ledna. Děti z mateřských a základních škol, zřizovaných radnicí městské části, budou moci kluziště využívat zdarma.

Článek

Provoz ze svého rozpočtu podpoří městská část. ČTK to sdělila mluvčí Prahy 12 Eva Burianová. Bruslit zdarma mohou Pražané i na dalších veřejných ledových plochách v metropoli.

„Podařilo se nám ušetřit peníze v rámci rozpočtu městské části i kvůli covidovým opatřením, která neumožňovala realizovat všechny plánované kulturní a společenské akce. Zároveň se podařilo získat velmi výhodnou nabídku na pronájem kluziště,“ uvedl první místostarosta Prahy 12 Vojtěch Kos (ODS), v jehož gesci jsou mimo jiné finance a rozpočet městské části.

Kluziště bude podle Burianové otevřeno denně od 09:00 do 20:00. Děti ze školek a základních škol Prahy 12 mohou bruslit zdarma, celodenní vstup pro dospělé bude 60 korun. Na místě bude i půjčovna bruslí.

Zájemci si mohou bez poplatku zabruslit také třeba na kluzišti u obory Hvězda v Praze 6 nebo na Letné, kde kluziště pošesté zřídil pražský magistrát. První městská část otevřela nové kluziště na Střeleckém ostrově. Bezplatně si tam mohou zabruslit občané Prahy 1 a děti mladší deseti let. Vstup zdarma je i na kluziště ve Volnočasovém areálu Kupeckého na Jižním Městě. Provoz ledové plochy v areálu u Modré školy financuje ze svého rozpočtu Praha 11.

Veřejná venkovní kluziště jsou nyní na různých lokalitách v Praze. Některá provoz v této zimní sezoně zahájila už ke konci listopadu roku 2021. Mnozí provozovatelé kluzišť předpokládají, že budou kluziště v provozu do jara.

Reklama

Doporučované