Hlavní obsah

Praha 11 hledá firmu, co provede projekční práce pro opravu DPS Janouchova

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Praha 11 nyní hledá firmu, která provede projekční a inženýrské práce pro plánovanou rekonstrukci Domova pro seniory (DPS) v ulici Janouchova. Náklady na opravy a nástavbu objektu odhadlo studio V4R v roce 2021 na 117 milionů.

Článek

Budova v Hájích určená seniorům nyní sestává ze dvou jednopodlažních a dvou dvoupodlažních pavilonů, které spojuje chodba. Část objektu dříve sloužila mateřské škole, dvoupodlažní pavilon, v němž sídlí odlehčovací služby, byl přistavený v roce 2005. Podle architektonické studie od firmy V4R by měla nad částí objektu vyrůst patra nová. Objekt v ulici Janouchova by tak měl mít tři podlaží.

Po opravách a nástavbě nových prostor by v budově mělo být 109 lůžek. V současnosti je podle informací na webu radnice v DPS 79 postelí. Díky rekonstrukci rovněž vzroste počet jednolůžkových pokojů, po nichž je podle zástupců V4R v současnosti poptávka. Navrženo jich je 27. V budově jsou plánované mimo jiné také vstupní hala, společenská místnost, kuchyně, prádelna a administrativní prostory.

Firma, která tendr vyhraje, bude mít na starost projekční a inženýrské práce a výkon autorského dozoru na stavbě. Předpokládaná hodnota zakázky je 8,4 milionu korun bez DPH. Nabídky firem, které se tendru zúčastní, se budou posuzovat na základě nabízené ceny a kvality realizačního týmu. Smlouvu by chtěla radnice jedenácté pražské městské části s vítězem soutěže uzavřít v srpnu.

Na Jižním Městě vládnou Piráti, ANO, ODS, TOP 09 a STAN. Mezi koaličními partnery na Jižním Městě jsou od jara 2021 spory a některé politické subjekty následně uvedly, že se necítí být dále vázané koaliční smlouvou. Městská část, kde žije 77.600 obyvatel, zahrnuje katastrální území Chodova a Hájů.

Reklama

Doporučované