Hlavní obsah

Praha 4 vybudovala nové veřejné griloviště v lesoparku Hodkovičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: facebook.com/MOPardubiceV

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice Prahy 4 vybudovala nové veřejné griloviště. Nachází se u venkovní posilovny v lesoparku Hodkovičky nedaleko křižovatky ulic Klánova a Havlovického.

Článek

„Griloviště je volně přístupné,“ sdělil mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas. Ve čtvrté městské části jde o druhé veřejné griloviště.

„Griloviště vhodně doplňuje altán, který v lesoparku v Hodkovičkách poskytuje přístřeší při nepřízni počasí. I když jsme jej instalovali tak trochu mimo grilovací sezónu, je možné, pokud to počasí dovolí, grilovat se svařákem i teď,“ uvedl radní Tomáš Hrdinka.

V hlavní sezóně od dubna do října jej bude pro radnici každý týden vybraná firma uklízet a udržovat. Mimo sezonu bude údržba fungovat jednou za dva týdny. V současné době je třeba si přinést vlastní dřevo, dřevěné uhlí nebo grilovací brikety. „Do budoucna městská část zvažuje, že bude pravidelně dodávat i vyschlé štípané dřevo z prořezávek stromů,“ dodal Bigas.

Griloviště v Hodkovičkách je druhé v Praze 4. První je v Braníku na břehu Vltavy nedaleko Branických ledáren. Griloviště se nacházejí v metropoli také v dalších městských částech, například na Jižním Městě v Hostivařském lesoparku, v Centrálním parku v Praze 13, v Prokopském údolí nebo v Krčském lese.

Reklama

Související témata:

Doporučované