Hlavní obsah

Praha 6 vyhlásí soutěž na nové logo, které nahradí to současné z roku 2005

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Městská část Praha 6 vyhlásí na jaře designérskou soutěž na nové logo a jednotný vizuální styl, který se bude používat v komunikačních materiálech radnice a jejích organizací.

Článek

Vítězný návrh by měl být známý letos v červnu. Současné logo Praha 6 používá od roku 2005 a podle městské části je již nevyhovující. ČTK dnes o tom informoval mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich.

„Designérská soutěž by měla nastolit cestu k vybudování vizuální identity, která bude autenticky odrážet podobu největší pražské městské části – bude moderní, nadčasová, důmyslná a otevřená světu. Nová sjednocená grafická podoba se pak postupně promítne do celkové vizuální komunikace Prahy 6,“ uvedla městská část.

Konkrétní zadání dvoukolové designérské soutěže se podle Hannicha začne připravovat v lednu. První kolo soutěže bude vyhlášené v polovině dubna. Do druhého kola soutěže postoupí pět soutěžících. Vítěze z nich vybere v červnu porota, v níž podle mluvčího radnice zasednou odborníci a zastupitelé městské části z řad koalice i opozice. Na pořádání soutěže na novou vizuální identitu šesté městské části se bude podílet organizace Czechdesign. Ta podobnou soutěž organizovala už dříve pro Prahu 3.

Praha 6 byla podle Hannicha první pražskou městskou částí, která zveřejnila své vlastní logo. V roce 2005 ho navrhl Michal Kopecký, který ve svém návrhu pracoval se základními geometrickými tvary, a to s kruhem a čtvercem. Kopeckým navržené logo podle zástupců radnice mělo odkazovat ke konstruktivistické a funkcionalistické architektuře 30. let 20. století, s níž se lze v Praze 6 setkat. Po 17 letech už ale stávající logo neodpovídá soudobému vizuálnímu stylu měst, jak nyní Praha 6 uvedla. Na mnohých produktech ho rovněž podle radnice nelze kvůli hrozící nečitelnosti použít.

Praha 6 je jednou z největších pražských městských částí. Rozkládá se na ploše 4 156 hektarů, žije tu přes 100 000 lidí. Zahrnuje katastrální území Břevnov, Dejvice, Liboc, Ruzyně, Střešovice, Veleslavín, Vokovice, část Bubenče a Hradčan. Radnici šesté městské části vede starosta Ondřej Kolář (TOP 09). Koalici tu vytvořily TOP 09, KDU-ČSL, ODS a STAN.V opozici jsou Piráti, ANO a Zelení.

Reklama

Doporučované