Hlavní obsah

Praha upraví Centrální park na Jižním Městě, přibude tam mimo jiné kavárna

Foto: Město Most

Ilustrační foto.

Reklama

Pražský magistrát plánuje úpravy Centrálního parku na Jižním Městě, který se nachází mezi stanicemi metra Opatov a Háje. Městští radní dnes rozhodli o zadání tendru na úpravy s odhadovanou hodnotou 78 milionů korun bez DPH.

Článek

O vypsání soutěže budou ještě hlasovat zastupitelé. Město v parku plánuje mimo jiné vybudovat kavárnu, toalety a amfiteátr.

Magistrát v minulosti části parku upravil, nyní plánovaná zakázka by měla být finální. „Cílem stavby je přeměna doposud nedostavěné plochy parku s doplněním o vybavenost v podobě zázemí, které nyní v parku dosud výrazně chybí,“ stojí ve schváleném dokumentu. Vedení města také dnes schválilo soubor pozemkových směn, kterými by měl magistrát získat do majetku u částí parku, které jsou nyní v soukromém vlastnictví.

Úpravy se týkají střední části parku, která tvoří zhruba dvě třetiny jeho plochy. Součástí prací budou podle schváleného dokumentu kromě výstavby kavárny se zázemím a amfiteátru také terénní úpravy, úpravy chodníků a cyklostezky, doplnění laviček, grilu a pítka, vybudování kanalizace, výsadba zeleně a osvětlení. Práce by měly začít letos a skončit v roce 2024.

Příprava úprav parku začala v roce 2006. Od té doby byly provedeny zejména terénní úpravy v západní a východní části, kterými byla plocha modelována, a byly vybudovány cesty s veřejným osvětlením.

Reklama

Související témata:

Doporučované