Hlavní obsah

Pražská Technická správa komunikací se přestěhovala do Veletržní ulice

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Pražská městská firma Technická správa komunikací (TSK) dokončila stěhování z původního sídla v Řásnovce do pronajatých prostor v Obchodním centru Stromovka ve Veletržní ulici.

Článek

V novém sídle otevřela také kontaktní centrum s podatelnou. ČTK to dnes sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Budovu v Řásnovce vlastní město, podle radního Jana Chabra (TOP 09) tam magistrát přesune některé své odbory.

Důvodem stěhování byla podle dřívějších vyjádření nedostatečnost prostor v Řásnovce, a to z hlediska kapacity, možnosti parkování a prostor pro poskytování služeb veřejnosti. Do Řásnovky se TSK nastěhovalo v roce 2007 ze Štefánikovy ulice na Smíchově.

Nové kontaktní centrum firma podle Liškové otevřela v pondělí. Lidé tam mohou vyřídit například žádosti o zábory na komunikacích, smlouvy a povolení ohledně staveb nebo smlouvy o zřízení věcných břemen. „Nové kontaktní centrum TSK je bezbariérové, blízko MHD a s parkováním dvě hodiny zdarma v garážích obchodního centra,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Centrum je otevřeno v pondělí a ve středu od 8:00 do 17:00 s hodinovou obědovou pauzou, v úterý a ve čtvrtek jsou úřední hodiny do 15:00 a v pátek pouze dopoledne. V závislosti na dnech v týdnu se liší i agenda, kterou lidé mohou řešit. Denně funguje podatelna a pracoviště vyřizující zábory. „Stále platí, že naším hlavním cílem je vyřizování veškeré agendy TSK elektronicky z pohodlí domova nebo z kanceláře, ale jsou i složitější případy, kdy potřebují lidé přijít osobně,“ doplnil místopředseda představenstva TSK Filip Hájek.

V dosavadním sídle TSK v Řásnovce podle Liškové zůstala dílna údržby. Chabr doplnil, že plánem města je prostory využít pro vybrané odbory magistrátu. Pravděpodobně by se tam podle něj měl stěhovat například odbor investic.

TSK je společnost stoprocentně vlastněná hlavní městem, která se stará o pražské komunikace a chodníky. Jako akciová společnost byla založena v červnu 2014, do té doby v Praze fungovala stejnojmenná příspěvková organizace, kterou obchodní společnost nahradila.

Reklama

Doporučované